Calendar restricții pentru camioane de peste 7,5 tone în Italia în 2021

Ministerul de Transport din Italia a emis decretul 604 din 29 decembrie 2020, care conține un calendar cu datele cu restricții de derogări pentru camioane de peste 7,5 tone valabile în 2021.
Calendar restricții pentru camioane de peste 7,5 tone în Italia în 2021

Calendarul urmează același tipar ca în 2020 și conține 76 de zile cu interdicții de circulație. În toate duminicile se vor aplica interdicții, dar în funcție de lună orele cu restricții sunt diferite.

De exemplu, duminicile din lunile dintre Ianuarie și Mai și dintre Octombrie și Decembrie au o restricție mai scurtă cu două ore (de la 9:00 la 22:00). În schimb, în duminicile din lunile Iunie, Iulie, August și Septembrie, restricția se aplică între orele 7:00 și 22:00. În plus, în Iulie și August este interzisă circulația camioanelor și în anumite segmente orare din zile de sâmbătă și vineri.

În aprilie va fi o perioadă cu restricții de 5 zile consecutive, între 2 și 6, cu ocazia Paștelui Catolic. Totuși, lunile cu cele mai multe zile de restricții sunt Iulie și August (câte 11). Mai este de menționat că restricțiile au fost suspendate până la 10 ianuarie inclusiv, din cauza crizei Coronavirus.

Vezi aici Calendar restricții pentru camioane de peste 7,5 tone în Italia în 2021

 

Poate te interesează și:

DKV începe să testeze propriile aparate de taxare în Italia

FlixBus oferă curse directe către Spania și Italia din România

Adaugati comentariu