Eurotunnel Border Pass: Șoferul nu va mai prezenta acte la graniță
Home Transportatori Eurotunnel Border Pass: Șoferul nu va mai prezenta acte la graniță
Transportatori

Eurotunnel Border Pass: Șoferul nu va mai prezenta acte la graniță

53

Ca parte a pregătirilor pentru Brexit, Eurotunnel Le Shuttle Freight introduce un nou serviciu, Eurotunnel Border Pass, care ar trebui să ușureze trecerea graniței din 2021.Eurotunnel Border Pass va partaja informațiile necesare pentru trecerea graniței între transportatori și Eurotunel, dar și între Eurotunel și autoritățile vamale. Serviciul digital este securizat, iar șoferul de camion nu trebuie să coboare din cabină sau să prezinte vreun document când ajunge la graniță.

Border Pass este descris ca un ”portofel virtual” în care companiile de transport marfă pot salva toate informațiile necesare pentru a facilita trecerea camioanelor, după 1 Ianuarie 2021. Acestea includ declarațiile vamale pentru bunurile transportate, certificatele sanitare și fitosanitare sau datele vehiculului (numărul de înmatriculare), într-o formă acceptată atât de autoritățile din Marea Britanie, cât și cele din Franța.

Cum funcționează?

Odată ajuns în terminalul Eurotunel, camionul va intra în ”Pit-Stop”. Acesta va fi un pas esențial pentru cele 5.000 de camioane transportate zilnic la bordul Le Shuttle Freight. În Pit-Stop, numărul de înmatriculare al camionului va fi scanat automat. O singură trecere a degetului peste dispozitivul mobil confirmă că vehiculul a trecut și toate documentele sunt în ordine.

Conectare cu autoritățile

Eurotunnel Le Shuttle Freight spune că portofelulul virtual este integrat și cu ecosistemul tuturor autorităților din UK și UE. Odată trecut un camion, informația din portofel este trimisă securizat către toate autoritățile relevante: HMRC și DEFRA în UK și Douane (DGDDI) și Ministerul Agriculturii (DGAL) în Franța.

”Clienții noștri știu că 1 Ianuarie 2021 va fi o zi a schimbării. Am creat Eurotunnel Border Pass pentru a simplifica trecerea graniței pentru ei, cât mai mult posibil. Obiectivul nostru rămâne de a rămâne cel mai rapid și mai simplu mod de a traversa Canalul Mânecii cu marfă”, a declarat Christian Dufermont, directorul Eurotunnel Freight.

Noul permis face parte din seria de măsuri luate de autoritățile din Marea Britanie pentru a înlesni traficul la granițe după Brexit. Guvernul estimează că, din luna ianuarie, în vămi ar putea apărea cozi de până la 6.500 de camioane. Potrivit calculelor experților, trecerea camioanelor prin vămile din regiunea Kent ar putea dura și două zile în februarie, din cauza ambuteiajelor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianTransportatori

Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde...

AerianTransportatori

Românii vor avea zboruri directe către Canada

Românii care doresc să călătorească în America de Nord vor beneficia de...

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...