GEFCO, transport feroviar neutru din punct de vedere al emisiilor

GEFCO a anunțat lansarea primul transport feroviar neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2 pe Noul Drum al Mătăsii.

Un tren dedicat (block train) cu 41 de vagoane a plecat, pe 15 noiembrie, într-o călătorie de trei săptămâni de la Dunajska Strada, Slovacia, la Xi’an, China, pe Noul Drum al Mătăsii. Este primul transport cu un tren dedicat, neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2, operat de GEFCO pentru un client care avea nevoie de o soluție de transport, cu emisii scăzute, pentru bunuri de larg consum.

GEFCO va compensa cele 250 de tone de CO2 generate de acest serviciu door-to-door prin investiții în proiecte certificate Gold Standard. În plus, trenul va fi echipat cu dispozitive IoT pentru a garanta urmărirea rutei, controlul temperaturii și integritatea produsului în timpul tranzitului.

Transport feroviar reper

Alice Defranoux, Rail Manager la GEFCO: „Suntem încântați să colaborăm cu clientul nostru de lungă durată pentru a furniza acest transport feroviar de reper. Și aceasta pentru că este neutru din punct de vedere al carbonului. Cererea de pe piață pentru soluții mai ecologice este în creștere, în special în transportul pe distanțe lungi. La GEFCO, calculăm impactul soluțiilor noastre asupra mediului. Le reproiectăm pentru a minimiza emisiile și propunem soluții de compensare pentru orice emisii de carbon rămase. Căile ferate sunt o modalitate foarte bună de a le reduce.”

Călătoria de trei săptămâni pe Noul Drum al Mătăsii include călătoria din Slovacia spre Brest-Małaszewicze la granița dintre Polonia și Belarus. Acolo unde mărfurile vor fi transferate de la vagoanele europene în cele rusești. Pentru a se adapta la ecartamentul feroviar de 1,52 m.

Trenul va călători apoi prin Belarus și Rusia și va ajunge la Alashankou-Dostyk din Kazahstan. Este o legătură majoră în Podul Terestru Eurasiatic de la granița cu Xinjiang, portul de intrare în China. Mărfurile vor fi apoi încărcate pe vagoane chineze înainte de livrarea lor finală în Xi’an.

GEFCO, expert global

GEFCO este un expert global în lanțul de aprovizionare multimodal și un furnizor lider de logistică auto în Europa. Compania beneficiază de peste 70 de ani de know-how în gestionarea lanțurilor complexe de aprovizionare. Și inventează soluții inteligente, agile și de durată pentru a satisface nevoile partenerilor săi dintr-o gamă largă de industrii. Rețeaua mondială a GEFCO se întinde pe cinci continente, cu 11.500 de angajați în 47 de țări. În 2020, Grupul a generat venituri de 3,8 miliarde EUR.

GEFCO este și un jucător important pe piața feroviară europeană. Exploatează peste 100 de trenuri bloc pe săptămână, cu o flotă dedicată de 4.000 de vagoane. Echipa feroviară GEFCO cu sediul în Rusia, Asia și Europa operează peste 1.000 de TEU pe lună pe piața intercontinentală. Cu o activitate în plină expansiune pe coridorul dintre Europa și Asia. În 2021, volumele de containere de pe Noul Drum al Mătăsii s-au dublat față de 2020, cu o cerere puternică de pe piață pentru sistemul de urmărire GEFCO și rute inovatoare prin porturile transsiberiene.

 

Adaugati comentariu