GEFCO
Home Logistică GEFCO anunță achiziționarea companiei GLT
Logistică

GEFCO anunță achiziționarea companiei GLT

10

Grupul GEFCO, jucător global în logistica industrială și lider european în logistica automobilelor, a anunțat achiziționarea companiei spaniole GLT, specialist în transportul pe ruta Europa-Maroc. Achiziția are o valoare strategică puternică pentru GEFCO, consolidând prezența companiei în regiune într-o perioadă de dezvoltare rapidă a comerțului dintre Europa și Maroc în industria de automobile, retail și modă. Acordul dintre GLT și GEFCO este supus aprobării de către autoritățile de reglementare competente.

Perspectiva fuziunii dintre GEFCO și GLT este promițătoare, compania spaniolă construind în decursul a două decenii de funcționare o reputație profesională solidă pe piață. Fondată în 1998, compania GLT este recunoscută ca specialist al fluxurilor logistice de schimb complet securizate din strâmtoarea Gibraltar.

Compania este un operator de vârf al trecerii dintre Algeciras și Tangiers, asigurând peste 16.000 e traversări pe an, prin intermediul celor 75 de camioane și 380 de remorci ale sale. Aceasta oferă o configurație operațională și un model de afaceri foarte eficient, având o administrație unică pentru întregul lanț operațional, situată în Oiartzun (Țara Bascilor, lângă Irun), și centre de expediere și de întreținere rapidă în Tangier și Algeciras.

De-a lungul anilor, GEFCO a acumulat o experiență solidă în gestionarea legăturilor dintre Europa și țările din Maghreb. Achiziționarea GLT va permite GEFCO să-și consolideze poziția și expertiza în regiune, consolidând și extinzând în același timp portofoliul său de clienți, în special în domeniile auto, modă și retail.

„Cu industria sa rapidă și dinamică, Maroc oferă perspective excelente pentru compania noastră. Unii dintre clienții noștri principali din industria auto, aeronautică și retail investesc deja foarte mult în această țară pentru a-și spori capacitatea de producție, generând astfel nevoia de sprijin logistic și soluții fiabile. Prin valorificarea experienței GLT, vom beneficia de cea mai bună poziție pentru a profita de oportunitățile oferite de aceste companii cu dezvoltare rapidă”, a declarat Luc Nadal, Președintele Consiliului de Administrație al
GEFCO Group.

Alinierea rețelelor de afaceri, a expertizei și a clienților va facilita fuziunea operațională și comercială dintre GLT și GEFCO. Echipele din ambele companii au în comun aceeași excelență operațională și cultură a fiabilității. Acest lucru le va permite să transforme rapid acest proiect într-un succes. GLT va fi pe deplin deținută și gestionată de către GEFCO Spania, ca entitate de afaceri specializată pentru punctul de trecere Europa-Maroc.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Logistică

Genius se extinde în 300 de localități

Într-un moment în care tot mai mulți clienți cumpără din online din...

Logistică

AQUILA își reînnoiește flota și echipamentele din depozit

În linie cu obiectivele de sustenabilitate, AQUILA și-a bugetat investiții de 16,9...

Logistică

Sameday extinde rețeaua out of home

Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara...

Logistică

Bosch lansează pe piață RevX

Bosch a anunțat lansarea unei soluții denumită RevX în cadrul celei mai...