FlixBus Bulgaria
Home Transportatori FlixBus a devenit profitabilă la nivel european în 2017
Transportatori

FlixBus a devenit profitabilă la nivel european în 2017

81

Compania FlixBus, care deține cea mai mare rețea de transport cu autocarul pe distanțe lungi din Europa, a devenit profitabilă la nivel de grup în 2017, pentru prima dată de când a fost fondată, în 2013. De asemenea, creșterea din Europa Centrală și de Est a fost una importantă: FlixBus a deschis un birou la București și conectează capitala României de 100 de destinații directe în 12 țări europene.

În 2017, compania FlixBus a adăugat 6 noi piețe la rețeaua sa, compania fiind acum prezentă în 26 de țări și oferă 200.000 de curse zilnice cu 1.400 de autocare de la 250 de parteneri. Compania a transportat 40 de milioane de pasageri în Europa în 2017, doar în cea mai aglomerată perioadă din sezonul rece, între 22 decembrie și 7 ianuarie, 2,5 milioane de pasageri călătorind cu autocarele verzi de-a lungul continentului. 22 decembrie a fost cea mai aglomerată zi a perioadei de Crăciun.

Creșterea a fost remarcabilă și în România. FlixBus a început activitatea pe piața locală la jumătatea anului 2016, dar și-a crescut oferta în 2017 odată cu noile parteneriate anunțate în timpul verii. Mulțumită numeroaselor destinații către Europa de Vest, traficul de pasageri a fost de 10 ori mai mare comparativ cu 2016.

Planuri mari pentru 2018

Atingerea profitabilității în Europa a permis FlixBus să meargă către piața globală. La finalul anului trecut, compania a anunțat că intenționează să se extindă în SUA. „Suntem mândri de pașii importanți pe care i-am făcut anul trecut. Continuăm să îmbunătățim rețeaua verde și calitatea serviciilor din Europa Centrală și de Est.”, a declarat László Arany, regional managing director. Compania intenționează să crească numărul țărilor disponibile din România și să îmbunătățească rețeaua celor deja existente.

FlixBus continuă să digitalizeze serviciile prin adăugarea de noi funcții site-ului și aplicației mobile. Astfel, pe lângă check-in-ul electronic, găsirea stațiilor, rezervarea last minute și integrarea în Google Maps, în curând va fi posibilă și localizarea în timp real a autocarelor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

FeroviarNoutatiTransportatori

Abonamentele metropolitane la tren

Aprobarea OMTI 1039/2024 un pas înainte în optimizarea serviciilor feroviare de călători...

FeroviarNoutatiTransportatori

Reduceri de vară la Pass Interrail

Reduceri de 20% la Interrail Global Pass sau One County Pass, cumpărat...

AerianNoutatiTransportatori

TAROM: Contract de leasing pentru două aeronave Boeing 737 MAX 8

TAROM a semnat, în 3 iulie, contractul de leasing pentru achiziţionarea a...