Gebrüder Weiss, creștere în anul fiscal 2019
Home Logistică Gebrüder Weiss, creștere în anul fiscal 2019
Logistică

Gebrüder Weiss, creștere în anul fiscal 2019

9

Gebrüder Weiss a înregistrat o creștere de 2% în anul fiscal 2019. Compania a obținut o cifră de afaceri preliminară netă de 1,7 miliarde de euro pe parcursul ultimului exercițiu financiar, față de 1,67 miliarde de euro în 2018.”2019 a fost un an bun. În ciuda condițiilor cadru dificile, am înregistrat o evoluție pozitivă în toate sectoarele de activitate și am reușit să valorificăm cu succes noile tehnologii pentru un beneficiu ridicat pentru clienți și pentru creșterea eficienței proceselor. Un motiv deosebit de bucurie este reprezentată de cererea din sectorul Home Delivery, unde am înregistrat o creștere de două cifre”, a declarat Wolfram Senger-Weiss, CEO Gebrüder Weiss.

Cu o cifră de afaceri consolidată de 1,15 miliarde de euro, divizia de transporturi rutiere și logistică a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 2,1% în raport cu anul precedent. Un factor cheie a fost reprezentat de cererea în creștere din sectorul Home Delivery: aproximativ 1,1 milioane de aparate de uz casnic, mobilier și televizoare au fost livrate clienților finali din Austria și Europa de Est.

De asemenea, sectorul transportului aerian și maritim a înregistrat o creștere cu 1,3%, până la o valoare de 380 milioane euro. Situația tensionată de piață a transporturilor aeriene a fost compensată de creșterile expedițiilor în sectorul transporturilor maritime. Pe baza structurii consacrate a Gebrüder Weiss pentru transporturi peste ocean, compania a înregistrat o creștere în special în ceea ce privește transporturile transpacifice și transatlantice și a continuat să își extindă cota de piață în SUA.

Gebrüder Weiss în anul fiscal 2019

Compania de servicii logistice nu a realizat investiții doar în infrastructura digitală, ci și în cea fizică. În Croația, filiala de până în prezent din Zagreb a fost înlocuită cu un terminal logistic mai modern, iar cea mai mare locație Gebrüder Weiss din Viena este extinsă cu o hală de transbordare. Gebrüder Weiss a continuat să se concentreze asupra dezvoltării sale de-a lungul Drumului Mătăsii: a fost inaugurată extinderea hub-ului logistic din Tbilisi (Georgia), iar prezența în Asia Centrală a fost extinsă cu o nouă locație în Uzbekistan. Volumul total al investițiilor de anul trecut a fost de 51 de milioane euro.

Compania de servicii logistice a definit, de asemenea, noi standarde în generarea de energie alternativă și dezvoltarea de soluții de transport sustenabile: cu un sistem de energie solară de 21.500 de metri pătrați la locația din Viena, Gebrüder Weiss generează de la începutul anului 2019 aproximativ 2,4 milioane de kilowați-oră de curent electric per an. Împreună cu sistemele fotovoltaice din alte cinci locații, se produc anual trei milioane de kilowați-oră de energie electrică doar prin energia solară.

La reprezentanțele din Austria, Germania și Serbia au fost incluse în parcul auto noi camioane alimentate cu gaz. În plus, un camion propulsat complet electric este folosit în zona metropolitană Viena de la finalul anului 2018. Testarea unui camion cu hidrogen este planificată pentru anul acesta în Elveția.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Logistică

Genius se extinde în 300 de localități

Într-un moment în care tot mai mulți clienți cumpără din online din...

Logistică

AQUILA își reînnoiește flota și echipamentele din depozit

În linie cu obiectivele de sustenabilitate, AQUILA și-a bugetat investiții de 16,9...

Logistică

Sameday extinde rețeaua out of home

Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara...

Logistică

Bosch lansează pe piață RevX

Bosch a anunțat lansarea unei soluții denumită RevX în cadrul celei mai...