Barilla folosește camioane Scania LNG pentru distribuție

Cel mai mare producător de paste din lume, Barilla, folosește de puțin timp 50 de camioane Scania alimentate cu gaz natural lichefiat (LNG) pentru distribuția produselor companiei în Italia.
Barilla Scania LNG

Barilla produce anual aproape 2 milioane de tone de alimente, în cele 28 de fabrici ale sale. Noile modele Scania R 410 LNG vor fi operate de compania de transport siciliană Nicolosi Trasporti între cele 650 de centre și puncte de distribuție ale grupului din Italia.

Alimentarea cu LNG face parte din strategia companiei de reducere a emisiilor poluante. ”Strategia Grupului Barilla se concentrează pe reducerea emisiilor, care caracterizează toate noile proiecte logistice. Vom continua să monitorizăm toate inovațiile tehnologice din domeniul transporturilor care ne permit să atingem acest obiectiv”, a declarat Riccardo Stabellini, director de logistică al Grupului Barilla.

Italia este țara europeană care a adoptat la scară foarte largă alimentarea cu gaz natural. În Peninsulă au fost deschise peste 50 de stații de alimentare cu LNG, record pe continentul nostru.

Adaugati comentariu