Fleetboard habbl
Home Servicii Fleetboard în 2019: noi facilități și integrare în Mercedes-Benz Trucks
Servicii

Fleetboard în 2019: noi facilități și integrare în Mercedes-Benz Trucks

39

Serviciul telematic Fleetboard are două mari noutăți în 2019: va fi încorporat în organizația Mercedes-Benz Trucks și va dispune de noi funcționalități, după achiziționarea aplicației de logistică habbl.

Fleetboard oferă deja o gamă variată de servicii și lucrează sistematic la dezvoltarea de noi soluții digitale. De aceea, fosta Daimler Fleetboard GmbH a fost încorporată în unitatea Mercedes-Benz Trucks a Daimler Trucks la începutul anului. Unitatea ‘Digital Services & Solutions’ din cadrul departamentului de Marketing, Vânzări și Servicii va fi responsabilă pentru toate serviciile Fleetboard și Mercedes-Benz Uptime.

Divizia Trucks a Daimler AG a ajuns la un acord cu Eikona AG pentru achiziția aplicației de logistică habbl, care va optimiza portofoliul de produse Fleetboard. Software-ul dezvoltat de Eikona le va permite clienților să integreze ușor camioanele din propria flotă și cele ale subcontractorilor în procesele de programare. De asemenea, utilizatorii vor avea disponibile datele despre comandă și se va simplifica comunicarea cu șoferii. În esență, habbl asigură că toți cei implicați în procesul de transport – șoferi, dispeceri și clienții finali – primesc exact informațiile de care au nevoie.

Fleetboard habblSoftware-ul este un instrument flexibil care va înlocui în viitor soluția de administrare a transporturilor Fleetboard. Cu această achiziție strategică, Fleetboard își întărește gama actuală de aplicații logistice și va putea să ofere clienților produse pentru toate fazele proceselor de transport dintr-o singură sursă.

Trecerea la habbl se va face treptat, după o perioadă de tranziție care va dura cel puțin doi ani. Clienții actuali Fleetboard vor primi asistență specializată de la experții Fleetboard  pe măsură ce vor trece la habbl. Disponibil ca aplicație mobilă și portal online, și în combinație cu datele telematice obținute de la vehicul, habbl poate oferi informații complete despre întreg lanțul de aprovizionare. Datele vor fi prezentate într-o manieră clară pe viitorul portal pentru clienți Fleetboard.

Beneficiile oferite de aplicație includ un control precis la șoferilor în timpul sarcinilor efectuate de-a lungul călătoriilor, precum și o prezentare generală a vehiculelor din flotă, inclusiv poziția actuală și rutele planificate, precum și o funcție de arhivare a curselor. Toate acestea elimină nevoia de a folosi aplicații complexe sau multe pagini de hârtie. habbl colectează informațiile despre distanța parcursă și opririle efectuate și le combină cu datele Fleetboard pentru a calcula timpul estimat de sosire.

În viitor vor fi disponibile și date despre timpii de condus și perioadele de odihnă. Instrumentul poate trimite notificări unui grup definit, iar dispecerul știe mereu unde este fiecare camion în orice moment, dar și întârzierile de la programare. Dispecerul vede toate informațiile pe un panou de sosiri similar cu cele utilizate în aeroporturi. Dispecerii pot utiliza aceste informații pentru a replanifica și reprograma călătoriile pentru a economisi bani. De asemenea, pot trimite foarte eficient informații către clienții finali cu o singură apăsare de mouse.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiServicii

E.ON și MAN, rețea publică de încărcare pentru camioane electrice în Europa

E.ON și MAN Truck & Bus fac împreună un pas decisiv înainte...

NoutatiServicii

DKV Mobility extinde rețeaua de stații partenere din Bulgaria

DKV Mobility a adăugat 20 de noi stații Rompetrol în rețeaua din...

Servicii

DKV Mobility își extinde în continuare rețeaua de acceptare pentru combustibili alternativi

DKV Mobility, furnizor european de top de servicii și soluții de plată...

Servicii

Parteneriat 24pay – Bileteria

24pay îşi consolidează poziţia pe segmentul transport rutier, oferind utilizatorilor aplicaţiei posibilitatea...