Final pentru primele teste ale clienților cu Volta Zero

Volta Trucks, producătorul și furnizorul de servicii de vehicule comerciale complet electrice, a finalizat primele sesiuni de evaluare destinate clienților pentru prototipul Volta Zero Design Verification.

Sesiunile de teste s-au desfășurat la UTAC Autodrome de Linas-Montlhery din Paris. Și reprezintă una dintre etapele finale înaintea lansării pe piață a camionului medium-duty proiectat pentru logistica urbană.

Potențialii clienți, al căror feedback este extrem de important, au avut posibilitatea de a experimenta în condiții reale performanța vehiculului.

În plus, aceștia au putut afla detalii suplimentare despre caracteristicile inovatoare de siguranță. Dar și să se acomodeze cu conceptul de cabină panoramică, având scaunul șoferului plasat central, și care oferă o vizibilitate directă de 220 de grade. Una care reprezintă o premieră mondială.

Un moment de referință

”Este un moment important pentru Volta Trucks, clienții noștri și pentru decarbonizarea și sustenabilitatea orașelor noastre. De la dezvăluirea Volta Zero în septembrie 2020, am lucrat într-un ritm unic în industrie pentru a aduce vehiculul pe piață. Așa cum ne-au solicitat clienții noștri.

Iar faptul că au putut testa prototipul la mai puțin de 2 ani de când am dezvăluit vehiculul concept și la mai puțin de 18 luni de la începutul proiectului de inginerie reală, este cel mai bun exemplu al vitezei la care lucrăm.

Desigur, vorbim despre prototipuri timpurii. Și, implicit, departe de forma finală. Iar, de regulă, clienții nu au acces la modele în această etapă. Feedback-ul lor față de acest demers a fost însă extrem de pozitiv. Iar acest lucru ne oferă un plus de încredere. Dar și validarea faptului că, începând din startul lui 2023, vom livra clienților noștri variantele de producție la un nivel de clasă mondială”, a spus Essa Al-Saleh, CEO Volta Trucks.

Volta Trucks trece la următoarea etapă

Pe baza informațiilor oferite de participanții la testul cu Volta Zero Design Verification, se va trece la următoarea etapă. Elementele cheie urmează să fie integrate în următoarele prototipuri, Product Verification. Acestea urmează să fie construite la fabrica Steyr, Austria, în cursul verii.

Prototipurile vor ajunge apoi la clienți, pentru teste pe durată lungă, încă din această toamnă. Astfel că aceștia vor putea aduna informații importante despre modul în care Volta Zero medium-duty poate fi integrat în operațiunile lor. Producția primelor vehicule de serie, conform specificațiilor clienților, este prevăzută să înceapă la începutul anului 2023.

În egală măsură, în următoarele luni urmează să fie organizate și alte evenimente de test. Acestea vor viza piețele europene pe care urmează să fie lansate primele modele de producție. Și vor viza, în egală măsură, clienții și media.

Adaugati comentariu