CE propune un pachet de măsuri pentru sectorul de transporturi

Comisia Europeană (CE) a adoptat ieri un pachet de măsuri menite să sprijine întreprinderile din toate modurile de transport (aviatic, feroviar, maritim și rutier) pentru a face față consecințelor epidemiei de coronavirus.
CE propune un pachet de măsuri pentru sectorul de transporturi

Măsurile vor reduce sarcina de reglementare și costurile pentru societățile de transport și ar putea fi urmate de mai multe propuneri în următoarele săptămâni.

”Propunerile prezintă modalități concrete de facilitare a operațiilor zilnice din sectorul transporturilor, pentru toate modurile de transport. De asemenea, acestea ar trebui să le permită întreprinderilor din sector să înceapă să se concentreze pe redresarea care le este atât de necesară”, a declarat Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean, despre acest pachet de măsuri propus de CE.

Toate modurile de transport vor beneficia de o propunere care să permită prelungirea anumitor certificate și licențe, întrucât, din cauza măsurilor sanitare, unor operatori și lucrători din domeniul transporturilor le-a fost mai dificil să îndeplinească anumite formalități prevăzute de legislația UE.

CE propune ca validitatea permiselor de conducere, inspecțiilor tehnice pentru autovehicule și remorcilor, licențelor comunitare sau atestatelor șoferilor care au expirat între 1 martie și 31 august să fie extinse provizoriu, dar pe un termen rezonabil, în timpul și după pandemia COVID-19.

Mai multe detalii despre propunerile Comisiei Europene pot fi găsite aici.

Citește și:

Raportorii TRAN au recomandat ca Pachetul Mobilitate 1 să fie aprobat fără amendamente

Restricții pentru camioane în Europa de 1 Mai

ARR: România a aderat la Acordul Multilateral M326

UNTRR solicită o intervenție diplomatică pentru a asigura libera circulație a șoferilor de TIR

Adaugati comentariu