Extindere de gamă pentru Volvo Trucks

Volvo Trucks își extinde acum oferta prin introducerea versiunilor rigide ale camioanelor sale electrice grele: Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX.

Datorită opțiunilor multiple de baterie, cabină și șasiu, noile camioane rigide grele ale celor de la Volvo Trucks pot fi proiectate pentru a transporta suprastructuri electrice pentru o gamă largă de sarcini de transport specializate, inclusiv distribuția de mărfuri, colectarea deșeurilor și lucrări de construcție.

Producția noilor variante va începe în primul trimestru al anului 2023. „Cu aceste noi camioane electrice, facem mai ușor ca niciodată pentru și mai mulți clienți să treacă la electricitate și pentru orașe să treacă la vehicule cu emisii zero pentru aproape toate fluxurile de transport. Clienții noștri pot avea aceste camioane construite la comandă pentru funcționarea lor specifică, pentru a reduce emisiile, obținând în același timp aceeași funcționalitate ca și camionul diesel pe care îl folosesc astăzi”, explică Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.

Camioane electrice – mai atractive atât pentru șoferi, cât și pentru orașe

Camioanele diesel cu încărcături grele sunt o vedere comună în multe orașe. Acum este posibil să folosiți camioane electrice pentru aceste sarcini. Pe lângă faptul că produc zero emisii de evacuare, camioanele electrice oferă un mediu de lucru mai bun pentru șoferi, deoarece sunt silențioase – ceea ce contribuie, de asemenea, la un oraș mai locuibil pentru locuitori.

Flexibilitate îmbunătățită

Noile camioane rigide au o capacitate a bateriei între 180-540 kWh. Acest lucru, împreună cu numărul de baterii aplicate unui camion, asigură o mare flexibilitate și o gamă largă de operațiuni potențiale. „Aceste camioane pot face față tuturor tipurilor de transport, de la încărcături mai ușoare până la cele grele. Clienții pot alege exact capacitatea bateriei de care au nevoie pentru sarcinile lor și, dacă nu transportă la bord mai multe baterii decât este necesar, sarcina utilă poate crește. Pe scurt, avem soluția optimă și cea mai rentabilă de transport electric, indiferent de sarcină”, spune Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.

Volvo Trucks este singurul producător global de camioane cu o gamă completă de camioane electrice în producție de serie deja astăzi. Obiectivul companiei este ca jumătate din vânzările globale totale de camioane să fie electrice până cel târziu în 2030.

Modelele rigide electrice Volvo FH, FM și FMX

1.Lansat spre vânzare în decembrie 2022, începerea producției de serie în martie 2023

 • Putere: 490 kW
 • Unitate de antrenare: 3 motoare electrice
 • Baterie: 450-540 kWh, 5-6 baterii
 • Cabină: cabină de dormit, înaltă, X-High
 • Ampatament: 4300-6700
 • Configurații axe: 4x2R, 6x2R, 6x4R, 8x2R și 8x4R
 • PTO: ePTO electric, PTO de transmisie și PTO electro-mecanic

2. Lansat spre vânzare în februarie, producția de serie începe în mai 2023

 • Putere: 330 kW
 • Unitate de antrenare: 2 motoare electrice
 • Baterie: 360 kWh, 4 baterii
 • Cabina: Cabina de zi
 • Ampatament: 3900-6700

3. Lansat spre vânzare în iunie, producția de serie începe în septembrie 2023

 • baterie: 180-270 kWh, 2-3 baterii

Notă: subiectul a apărut în numărul 304 al revistei Cargo&Bus.

Adaugati comentariu