Eurocargo CNG pentru XPO Logistics România

Iveco Truck Services, dealerul de proprietate al vehiculelor comerciale Iveco în România, a livrat recent trei unități Eurocargo CNG pentru compania XPO Logistics.
Eurocargo CNG pentru XPO Logistics România

Livrarea s-a făcut la centrul de la Glina al Iveco Truck Services. Alimentat cu gaz natural comprimat, Eurocargo CNG este o soluție optimă de transport pentru cei care desfășoară misiuni urbane sau extraurbane. Grație emisiilor scăzute și a autonomiei ridicate, Eurocargo CNG reprezintă implementarea perfectă a principiului sustenabilității în transport.

Aceste camioane CNG fac parte dintr-un lot de 7 vehicule, alături de două Eurocargo Diesel, un Daily 50C16 și un Daily 70C16.

Iveco este un pionier al tehnologiei de alimentare cu gaz natural a vehiculelor comerciale. Iveco Truck Services a livrat și prima flotă de camioane grele CNG din țara noastră: 10 unități Stralis NP 460 pentru compania de construcții Ness Proiect din Ploiești.

Camioanele CNG sunt încă o raritate în România. În afară de Iveco, Scania este al doilea producător european care a mai vândut astfel de vehicule grele pe plan local.

Un motiv pentru lipsa de popularitate a acestei tehnologii este și infrastructura de alimentare slab dezvoltată. În România, prima stația de alimentare cu CNG a fost deschisă la Râmnicu Vâlcea. În prezent mai există alte două stații CNG în București, în zonele Militari și Pantelimon.

Adaugati comentariu