Continental a dezvoltat sistemul de înaltă performanță On Board Weighing System (OBWS)
Home Camioane Continental OBWS, sistem revoluționar de determinare a greutății
CamioaneRemorci

Continental OBWS, sistem revoluționar de determinare a greutății

8

Continental a dezvoltat sistemul de înaltă performanță On Board Weighing System (OBWS), care înregistrează și afișează greutatea vehiculelor comerciale, inclusiv a remorcilor și semiremorcilor.Noul sistem OBWS respectă Directiva UE 2015/719, care se va aplica din mai 2021. Directiva la cere statelor UE să măsoare mai frecvent greutatea vehiculelor comerciale. Pentru a preveni amenzile, șoferii și operatorii de flote trebuie să știe greutatea camionului înainte să înceapă o călătorie. Până acum, acest lucru a fost aproape imposibil.

Pentru a îndeplini noile cerințe, majoritatea statelor UE se bazează pe cântărirea staționară. Totuși, noul sistem On Board Weighing System (OBWS) de la Continental merge mult mai departe de cerințele legale. Înainte de plecarea în călătorie, operatorii de flote și șoferii pot verifica dacă greutatea vehiculului este într-o zonă sigură. Sistemele care determină greutatea doar după plecare nu oferă acest avantaj.

Continental a dezvoltat sistemul de înaltă performanță On Board Weighing System (OBWS)Dacă greutatea poate fi determinată înainte de plecare, vehiculele pot fi încărcate mai eficient și mai sigur. Astfel se reduc și cursele la gol. În plus, sistemul poate servi ca bază pentru noi modele de afaceri, de exemplu pentru tarifele dependente de greutatea încărcăturii.

Continental a dezvoltat un senzor pentru vehiculele cu suspensie pneumatică. Acesta utilizează ultrasunete pentru a măsura înălțimea și presiunea din pernele de aer, pentru a determina greutatea pe axă. Pe aceeași bază a fost dezvoltat și un senzor de înălțime pentru arcurile de oțel ale vehiculelor fără suspensii pneumatice. Suma greutăților pe axe este egală cu greutatea vehiculului și a încărcăturii. Rezultatele sunt afișate într-o aplicație pe telefonul șoferului sau în cabină.

Despre directiva UE 2015/719

Măsurarea greutății vehiculelor are ca obiectiv protejarea infrastructurii și reducerea impactului asupra mediului. Camioanele supraîncărcate nu reprezintă doar un pericol pentru trafic, ci aduc prejudicii drumurilor și podurilor. Astfel, costurile de întreținere a infrastructurii cresc. În același timp, cântărirea regulată a vehiculelor va asigura o competiție loială între transportatori, prin respectarea încărcăturilor maxime.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...

Camioane

Camioanele „verzi” scapă de taxa de tranzitare a Bucureștiului

Vehiculele comerciale cu propulsie electrică sau hibridă vor fi scutite de plata...

Camioane

Volvo FH16: Un motor nou și mai puternic

Volvo Trucks introduce un nou motor pentru emblematicul său camion FH16. Cu...