Home Camioane Ford Trucks Best Driver Challange la finalul primei ediții
CamioaneNoutati

Ford Trucks Best Driver Challange la finalul primei ediții

11

Ford Trucks a organizat în perioada 15 mai – 15 iunie 2018 prima ediție a concursului de condus economic Best Driver Challange, la care au putut participa toți șoferii de camioane ale mărcii achiziționate prin Cefin Trucks. Despre acest concurs și primii câștigători am vorbit cu Alexandra Siminiuc, Head of Marketing and Operations Ford Trucks.

Ce ne poți spune despre această competiție? Se deruleaza la nivel internațional sau este o initiațivă locală?

poza AlexFord Trucks Best Driver Challange este o competiție organizată de Cefin Trucks în România pentru a valoriza aptitudinile șoferilor Ford Trucks. În cadrul concursului punem în valoare cea mai importantă resursă a companiilor care activează în domeniul Transporturi și Construcții, și anume conducătorii auto ai acestor vehicule. Țin să menționez că în concurs s-au putut înscrie doar șoferii vehiculelor Ford Trucks achiziționate prin Cefin Trucks. Prima ediție a Ford Trucks Best Driver Challenge a avut loc în perioada 15 Mai – 15 Iunie 2018 și a inclus două categorii de participare: Transport și Construcții.

Câți șoferi s-au înscris la competiție? Cum este acest număr față de așteptările voastre? Când urmează să organizați următoarele ediții?

În cadrul primei ediții s-au înscris 76 de concurenți. Noi considerăm că este o rată bună de participare pentru prima ediție și desigur că îi încurajăm și pe ceilalți șoferi Ford Trucks de vehicule comerciale destinate domeniilor Transport și Construcții să participe la edițiile viitoare. Următoarea ediție Ford Trucks Best Driver Challenge se va derula în perioada 15 Septembrie – 15 Octombrie 2018. Urmează să organizăm anual câte doua ediții ale acestei competiții.

În ce a constat competiția la fiecare dintre cele două categorii? Ce probe au existat, pe ce trasee sau pe ce distanțe, cum s-a alcătuit punctajul, cât de strânse au fost scorurile? Care a fost consumul primilor clasați la fiecare categorie?

Criteriul de departajare în cadrul competiției este punctajul obținut prin sistemul ViaSat, punctaj care ia în considerare stilul de condus și consumul mediu de combustibil pe kilometru obținut în perioada concursului. Monitorizarea rezultatelor obținute în concurs s-a facut prin intermediul Via Track – soluția profesională de monitorizare și management a flotelor auto prin GPS, sistem oferit de ViaSat.

Nu au existat etape eliminatorii. Rapoartele Via Track au fost urmărite săptămânal, iar clasamentele după fiecare 7 zile de competiție au fost publicate pe site-ul Ford-Trucks.ro. Putem spune că a fost o competiție strânsă, iar primele locuri au fost diferite de la o săptămână la alta, iar câștigătorii finali s-au impus într-un clasament cu punctaje foarte apropiate.

Printre primii clasați la cele două categorii s-au înregistrat consumuri medii pentru întreaga perioadă de competiție de 27,7 litri / 100 km pentru categoria Transport și 35,02 litri / 100 km pentru categoria Construcții.

Cât de greu a fost să convingeți managerii de firme și șoferii să se înscrie? Au participat la întrecere și manageri de firme?

Nu a fost dificil să convingem șoferii și managerii să se înscrie la această competiție, deoarece concursul nu a presupus nicio modificare a programului obișnuit de lucru al șoferilor. Mai mult decât atât, competiția a participat la eficientizarea stilului de condus. Astfel, pe parcursul acestei luni s-au observat reduceri de consum mediu de combustibil de până la 14%.

Camioanele care au concurat au fost echipate special sau au avut echipare standard?

Vehiculele comerciale Ford Trucks înscrise în competiție nu au fost echipate special, ci dimpotrivă, competiția s-a derulat în exact aceleași condiții de zi cu zi. De altfel, cel mai mult ne-am dorit să punem în valoare eficiența șoferilor în utilizarea acestor vehicule în activitatea lor obișnuita, de zi cu zi. Mai mult decât atât, am pus la dispoziția șoferilor și un Ghidul de Eficientizare a Consumului care suntem convinși că a ajutat la obținerea unor rezultate cât mai bune.

Care au fost premiile puse în concurs?

Premiile puse în concurs sunt vouchere cadou în valoare de 500 de euro pentru primii 5 clasați la fiecare dintre cele doua categorii ale competiției. De altfel ne bucurăm să vă punem la dispoziție și câteva imagini cu momentul primirii Diplomelor și al premiilor oferite în cadrul aceastei competiții.

colaj - BEST DRIVER

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...

Noutati

CNAIR a semnat astăzi contractul de atribuire a lucrărilor de reabilitare a podului de peste canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari

Asocierea Geiger Transilvania S.R.L. – Pod-Proiect S.R.L. a fost miercuri desemnată câştigătoarea...

Noutati

Autostrada Sibiu – Pitești: Imagini noi cu primul tunel veritabil de autostradă din România

Pe Autostrada Sibiu – Pitești se lucrează din plin. Iar pasionații de...