DKV oferă un serviciu de înregistrare online pentru noul sistem de taxare din Cehia

Începând din acest moment, DKV oferă în exclusivitate un serviciu de înregistrare online pentru noul sistem de taxare din Cehia.
DKV oferă un serviciu de înregistrare online pentru noul sistem de taxare din Cehia

Noul sistem de taxare va debuta la 1 decembrie 2019. Toate aparatele de bord vechi, funcționale cu sistemul anterior, nu vor mai fi valide și vor trebui înlocuite de noile dispozitive bazate pe satelit ale consorțiului CzechToll și SkyToll.

”Suntem bucuroși că putem oferi serviciul de înregistrate atât de devreme, pentru a le asigura o tranziție ușoară clienților noștri. Mai mult, le oferim clienților noștri servicii complete – de la înregistrarea facilă online la livrarea dispozitivelor de bord și facturarea transparentă. Din 2020 ne așteptăm că și alte rute adiționale din Cehia să fie tarifate”, a declarat Jerome Lejeune, Managing Director Toll la DKV.

Serviciul de înregistrare online pentru noul sistem de taxare din Cehia este disponibil aici.

Noul sistem de taxare va înlocui actualul sistem și se aplică tuturor vehiculelor cu o greutate mai mare de 3,5 tone. Acesta devine obligatoriu de la 1 decembrie 2019.

La rețeaua actuală de drumuri taxabile se vor adăuga suplimentar 829 km de drumuri express. Astfel, întregul sistem de drumuri cu taxă va cuprinde, de la 1 decembrie, un număr total de 2.169 km.

Noua tehnologie utilizată va fi GNSS (Global Navigation Satellite System) și permite integrarea ulterioară în sistemul European unic de taxare (EETS).

Datorită noii tehnologii folosite (satelit) este foarte important ca noul aparat să fie conectat permanent la o sursă de curent (brichetă) pentru a se putea efectua plata.

Noul aparat este proprietatea autorităților guvernamentale cehe și se achită doar garanția aparatului. Noul sistem de plată a taxelor de drum din Cehia va funcționa atât în regim pre-pay, cât și post-pay.

Vechile aparate pot fi predate la puncte de contact sau puncte de distribuție din Cehia, iar garanția va fi returnată în modul în care a fost achitată.

Adaugati comentariu