Home Autobuze De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility
Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

35

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a încheiat un acord-cadru cu Irizar e-mobility.

Înțelegerea prevede furnizarea de până la 100 de autobuze urbane electrice și tramvaie. Vehiculele vor fi destinate unor proiecte speciale, cum ar fi Spartacus, din Limburg, și proiectul Bus Rapid Transit (BRT) din Kortrijk.

Irizar e-mobility, care oferă de mai bine de zece ani soluții complete de electromobilitate, a fost ales dintre nouă participanți la licitație. Pe lângă fabricarea vehiculelor electrice, constructorul basc se ocupă și de producerea și instalarea principalelor sisteme de infrastructură necesare pentru încărcare, tracțiune și stocare a energiei. Toate sunt proiectate și fabricate cu tehnologie 100% dezvoltată în interiorul grupului Irizar, beneficiind de garanție și de asistență tehnică.

„Cu Irizar, avem un furnizor în plus, care se bucură de o reputație foarte bună pe piața autobuzelor electrice pentru acest segment superior de transport”, a declarat Ann Schoubs, director general al De Lijn. „Autobuzele electrice BRT sunt diferite de cele obișnuite prin design-ul exterior de excepție și dotări interioare de calitate superioară. Timpul va spune dacă și câte vehicule vom putea obține în final din cele două acorduri-cadru active pentru autobuzele electrice BRT”.

Vehiculele sunt necesare în contextul subdezvoltării rețelei feroviare din anumite regiuni, cum este și Limburg, a sublinit Lydia Peeters, ministrul mobilității și lucrărilor publice.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...

Autobuze

48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu...