DarsGo Slovenia
Home Servicii DarsGo, noul sistem de plată a taxelor de drum în Slovenia
Servicii

DarsGo, noul sistem de plată a taxelor de drum în Slovenia

36

Începând cu 1 aprilie 2018, toate vehiculele cu greutatea maximă admisă de peste 3,5 tone vor achita taxele rutiere în Slovenia cu noul aparat DarsGo. Pentru înregistrarea la noul sistem de plată, puteți alege una dintre cele 4 posibilități.

Înregistrarea la unul din cele 7 puncte DarsGo
Documentele necesare pentru înregistrare sunt copia de pe cartea de înmatriculare a mașinii și documentul care atestă clasa de emisie (CEMT, COC sau COP). Dacă acesta nu este prezentat, aparatul va fi înregistrat non-euro. În momentul ridicării aparatului, șoferul va achita cu numerar sau card bancar contravaloarea aparatului de 10 euro.

Înregistrarea parțială pe site-ul www.darsgo.si
Se completează datele pe site, iar la sfârșit se obține un document de confirmare cu care șoferul se va prezenta pentru ridicarea aparatului și declararea clasei de emisie. În cazul în care documentele sunt încărcate pe site, șoferul doar va ridica aparatul de la unul dintre cele 7 puncte DarsGo după achitarea costului de 10 euro, cu numerar sau card bancar.

Înregistrarea totală pe site-ul www.darsgo.si
Se completează toate datele pe site (atât datele companiei, cât și datele mașinii) și se încarcă documentele (copia de pe cartea de înmatriculare a mașinii și documentul care atestă clasa de emisie – CEMT, COC sau COP). Aparatele vor fi plătite fie online direct pe site cu un card bancar fără a genera proformă, fie în urma generării facturii proforme transmise de Dars pe adresa dumnevoastră de email. După achitarea facturii, cei de la Dars vor transmite aparatul la adresa menționată în momentul înregistrării, fără taxe suplimentare. Factura generată pentru emiterea aparatelor este valabilă pentru recuperare TVA, prin urmare, la înregistrare trebuie completată adresa sediului social, aceasta fiind și adresa unde veți primi aparatele.

Costul unui aparat este de 10 euro, iar orice schimbare a acestuia este taxată cu 20 euro. În cazul în care efectuați comanda pe site și solicitați trimiterea acesteia prin poștă, dar șoferul ajunge în Slovenia înainte de a primi comanda, acesta va fi obligat să ridice un dispozitiv din graniță și va achita 30 euro (20 euro schimbarea aparatului și 10 euro costul noului aparat).

A patra metodă de înregistrare este prin intermediul TSG-euroshell

Amenzi
Taxa de drum se va achita pe întreaga rețea de autostrăzi din Slovenia și va fi calculată în funcție de numărul de kilometri parcurși, numărul de axe și de clasa de emisie (EURO). În cazul în care mașina nu va fi echipată cu dispozitiv de plată, atât compania, cât și șoferul vor fi amendați. Valoarea maximă de amendă pentru companie este de 2000 euro, iar pentru șofer 800 euro. Dacă amenda este achitată pe loc, suma nu va depăși 1500 euro.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Servicii

Parteneriat 24pay – Bileteria

24pay îşi consolidează poziţia pe segmentul transport rutier, oferind utilizatorilor aplicaţiei posibilitatea...

Servicii

UTA Edenred: Stații Circle K în Republica Irlanda și Irlanda de Nord

UTA Edenred, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de mobilitate...

Servicii

Biocarburantul HVO100, în stațiile de alimentare Eurowag

Biocarburantul HVO100 este disponibil la stațiile de alimentare Eurowag și reprezintă șoluția...

Servicii

SafeFleet și-a mărit afacerile cu 2,7 milioane de euro, în 2023

SafeFleet a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de aproximativ...