Daimler Trucks și Waymo vor dezvolta un camion autonom de nivelul 4
Home Camioane Daimler Trucks și Waymo vor dezvolta un camion autonom de nivelul 4
CamioaneTehnologie

Daimler Trucks și Waymo vor dezvolta un camion autonom de nivelul 4

12

Daimler Trucks și Waymo au semnat un parteneriat strategic, la nivel global, pentru dezvoltarea unui camion autonom de nivelul 4. Primul pas este de a integra tehnologia Waymo de condus automatizat într-o versiune specială Freightliner Cascadia.Waymo aduce o experiență de peste 10 ani în construirea tehnologiei World’s Most Experienced Driver, care a condus peste 32 de milioane de kilometri pe drumurile publice din 25 de orașe americane și alte 22 de miliarde de kilometri în simulări.

Waymo și Daimler Trucks împărtășesc un obiectiv comun de a îmbunătăți siguranța rutieră și eficiența flotelor. Camionul autonom Freightliner Cascadia, echipat cu sistemul Waymo Driver, va fi disponibil clienților din SUA în anii viitori. Cele două companii evaluează extinderea parteneriatului și la alte piețe și mărci în viitorul apropiat.

”Ca lider al industriei noastre, Daimler Trucks este un pionier al condusului autonom. În ultimii ani am făcut progrese semnificative în drumul nostru spre camioanele automatizate produse în serie. Parteneriatul strategic cu Waymo, lider în condusul autonom, ne duce mai aproape de acest obiectiv. Parteneriatul completează strategia duală a Daimler Trucks, care lucrează cu doi parteneri puternici pentru a livra soluții de condus autonom de nivelul 4 în camioanele noastre”, a declarat Martin Daum, președinte al Consiliului de Administrație al Daimler Truck AG.

Despre Waymo

Waymo este o companie specialiată în tehnologia de condus autonom și o subsidiară a Alphabet Inc, compania mamă a Google. Primul produs al Waymo a fost tehnologia World’s Most Experienced Driver, folosită din 2009 și în mașinile autonome Google. În 2018, compania a lansat Waymo One, primul serviciu de taxi cu vehicule autonome fără șofer. În același an s-a lansat și serviciul de livrare cu camioane Waymo Via.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

40 de camioane destinate sectorului de construcții, livrate de AUTOGLOBUS la Timișoara

Autoglobus anunță livrarea a 40 de camioane către Drumuri și Poduri Banat...

Camioane

eActros 600 a trecut cu succes toate testele înainte de începerea producției de serie

Wörth am Rhein găzduiește nu numai cea mai mare fabrică de camioane...

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...