Daimler Trucks și Waymo vor dezvolta un camion autonom de nivelul 4

Daimler Trucks și Waymo au semnat un parteneriat strategic, la nivel global, pentru dezvoltarea unui camion autonom de nivelul 4. Primul pas este de a integra tehnologia Waymo de condus automatizat într-o versiune specială Freightliner Cascadia.
Daimler Trucks și Waymo vor dezvolta un camion autonom de nivelul 4

Waymo aduce o experiență de peste 10 ani în construirea tehnologiei World’s Most Experienced Driver, care a condus peste 32 de milioane de kilometri pe drumurile publice din 25 de orașe americane și alte 22 de miliarde de kilometri în simulări.

Waymo și Daimler Trucks împărtășesc un obiectiv comun de a îmbunătăți siguranța rutieră și eficiența flotelor. Camionul autonom Freightliner Cascadia, echipat cu sistemul Waymo Driver, va fi disponibil clienților din SUA în anii viitori. Cele două companii evaluează extinderea parteneriatului și la alte piețe și mărci în viitorul apropiat.

”Ca lider al industriei noastre, Daimler Trucks este un pionier al condusului autonom. În ultimii ani am făcut progrese semnificative în drumul nostru spre camioanele automatizate produse în serie. Parteneriatul strategic cu Waymo, lider în condusul autonom, ne duce mai aproape de acest obiectiv. Parteneriatul completează strategia duală a Daimler Trucks, care lucrează cu doi parteneri puternici pentru a livra soluții de condus autonom de nivelul 4 în camioanele noastre”, a declarat Martin Daum, președinte al Consiliului de Administrație al Daimler Truck AG.

Despre Waymo

Waymo este o companie specialiată în tehnologia de condus autonom și o subsidiară a Alphabet Inc, compania mamă a Google. Primul produs al Waymo a fost tehnologia World’s Most Experienced Driver, folosită din 2009 și în mașinile autonome Google. În 2018, compania a lansat Waymo One, primul serviciu de taxi cu vehicule autonome fără șofer. În același an s-a lansat și serviciul de livrare cu camioane Waymo Via.

Adaugati comentariu