Daimler testează camioane autonome pe drumuri publice
Home Camioane Daimler testează camioane autonome pe drumuri publice
CamioaneTehnologie

Daimler testează camioane autonome pe drumuri publice

30

Daimler Trucks și Torc Robotics dezvoltă activ și testează pe drumuri publice camioane autonome cu intenția de a atinge nivelul de automatizare 4.Rutele folosite inițial sunt pe autostrăzi din sud-vestul statului Virginia, unde are sediul Torc Robotics. Testele cu camioane autonome pe drumuri publice sunt supervizate de un inginer de sistem și de un șofer profesionist. Toși șoferii utilizați în aceste teste au fost pregătiți special de Daimler Trucks și Torc Robotics pentru a se familiariza cu sistemele de automatizare. Testele de pe autostrăzi publice vin după câteva luni de testare riguroasă pe un circuit închis.

”Torc Robotics este un lider în tehnologia conducerii automatizate. Daimler Trucks este liderul de piață în domeniul camioanelor și înțelegem nevoile industriei. Aducerea unui camion autonom de nivelul 4 pe drumurile publice este un pas major spre țelul nostru de a livra camioane sigure și de încredere, în beneficiul clienților, economiei și societății”, a declarat Martin Daum, membru în consiliul de administrație ai Daimler AG responsabil pentru camioane și autobuze.

Compania americană Torc Robotics face acum parte din Daimler Trucks, după ce autoritățile componente au aprobat achiziția pachetului majoritar de acțiuni. Compania a fost integrată în structura nou înființată Autonomous Technology Group. Astfel, producătorul de camioane își consolidează expertiza în conducerea automatizată.

Daimler Trucks North America (DTNA) se va concentra în continuare pe tehnologia condusului automatizat și integrarea ei pe camioane grele. Echipa DTNA lucrează la un șasiu de camion gândit special pentru condus cu grad înalt de automatizare și în special la redundanța necesară pentru a oferi siguranța și încrederea necesare.

DTNA construiește de asemenea și infrastructura necesară pentru testarea operațională a în studiile de caz inițiale. Infrastructura constă într-un centru de control principal și huburi logistice. Acestea sunt localizate de-a lungul coridoarelor importante de transport de marfă, unde operează mulți clienți și în imediata apropiere a principalelor artere rutiere.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...