DAF și Einride, acord pentru electrificarea transportului rutier de marfă

Einride și DAF au semnat o scrisoare de intenție pentru furnizarea a 50 de camioane DAF de nouă generație complet electrice.

Aceste vehicule de ultimă generație vor fi adăugate flotei de vehicule grele electrice Einride, care este una dintre cele mai mari de acest gen din Europa. Primele vehicule din seria de 50 au fost comandate și vor fi livrate în cursul acestui an.

Comanda Einride va cuprinde camioane electrice DAF XD într-o gamă largă de specificații, pe care compania le va implementa cu diverși clienți. Vehiculele vor fi echipate cu trei până la cinci baterii pentru distanțe de până la 500 de kilometri cu „zero emisii”. Toate vehiculele sunt livrate cu pachete de reparații și întreținere DAF. Întreținerea va fi efectuată prin intermediul rețelei de dealeri DAF, cu peste 1.100 de locații în toată Europa.

Einride proiectează, dezvoltă și implementează tehnologii pentru a furniza servicii de transport de marfă. Prin construirea de rețele alimentate de un ecosistem care reprezintă o premieră – platforma software inteligentă Einride Saga, flote electrice și autonome, infrastructură de încărcare și rețele de conectivitate – este posibil un viitor de transport rezilient și rentabil.

Cu sediul central în Stockholm, Suedia, Einride a fost înființată în 2016 și este liderul global de piață în tehnologia digitală, electrică și autonomă de transport de marfă. Astăzi, Einride operează în SUA, Marea Britanie, Suedia, Norvegia, Germania și regiunea Benelux și se bucură de încrederea unor corporații de top care folosesc soluția la cheie a companiei pentru a-și electrifica transportul.

„Einride se angajează să selecteze producători de top de camioane cu cele mai bune performanțe tehnice din industrie. În DAF, am găsit un partener excelent pe măsură ce continuăm să ne extindem flota globală de vehicule electrice”, spune Robert Ziegler, Director General Europa la Einride. „Prin avantajul tehnologic al DAF, combinat cu propriile noastre soluții de mobilitate de marfă, așteptăm cu nerăbdare să stabilim un nou punct de referință în transportul eficient și durabil, satisfacând în același timp nevoile în evoluție ale clienților noștri.”

 

Adaugati comentariu