Home Transportatori Transportatorii cer suspendarea plății finanțărilor și asigurărilor RCA pentru 3 luni
Transportatori

Transportatorii cer suspendarea plății finanțărilor și asigurărilor RCA pentru 3 luni

5

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului, BNR și ASF suspendarea plății finanțărilor (credite, leasing) și asigurărilor RCA contractate de firmele de transport rutier din România, pentru o perioadă de 3 luni, în condițiile în care aproape 80% din companiile de transport rutier sunt în pragul insolvenței și sunt nevoite să oprească vehiculele în parcări.Având în vedere că în Europa industria de automotive s-a oprit, iar în România mai multe fabrici precum Dacia, Ford sau Pirelli și-au suspendat activitatea, firmele de transport rutier de mărfuri care lucrează cu acești clienți au scădere de 100% a afacerilor. Restul firmelor care realizează transport rutier internațional înregistrează o scădere de 80%, potrivit datelor UNTRR.

În cazul transportului rutier național de persoane – linii regulate – numărul de pasageri a scăzut cu 60-70%, iar pentru transportul de persoane ocazional scăderea este aproximativ 100%. În cazul transportului rutier de persoane internațional scăderea este de aproximativ 100%.

Aceste firme nu pot folosi activele finanțate în această perioadă, astfel că toate plățile cu creditele, leasing, asigurări ar trebui suspendate și nu amânate. Firmele de transport rutier nu-și vor putea recupera niciodată neîncasările provocate de criza noului coronavirus și solicită băncilor, firmelor de leasing și firmelor de asigurări susținere și găsirea împreună de soluții viabile rapide în această perioadă dificilă.

”Dacă se face doar o amânare la plată, finanțatorii (bănci, companii de leasing) și asigurătorii vor solicita banii pentru această perioadă la o dată ulterioară, iar firmele de transport rutier nu vor putea rezista în fața acestei presiuni financiare, deoarece nu au derulat nicio activitate cu activele finanțate. Astfel, UNTRR solicită suspendarea plății finanțărilor și asigurărilor pentru industria de transport rutier”, se arată într-un comunicat al UNTRR.

Potrivit unui studiu UNTRR, dacă Guvernul va adopta o terapie de șoc, PIB-ul României va scăderea semnificativ în trimestrul 2 2020, dar revenirea o să fie mai rapidă. În acest scenariu, UNTRR estimează o scădere economică de 5,6% în 2020 și o creștere economică de 5,7% în 2021. În cazul unei terapii progresive, PIB-ul va scăderea semnificativ în următoarele 3 trimestre din 2020, iar revenirea va fi mai lentă: scădere economică de 6,8% în 2020 și o creștere economică de doar 2,6% în 2021.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

FeroviarTransportatori

CFR Călători: Întârzierea medie pe tren a fost de 8 minute, în 2023

Întârzierea medie pe tren a fost de circa 8 minute, în 2023,...

MaritimTransportatori

Traficul de mărfuri din Portul Constanța a ajuns la un nivel istoric, în anul 2023

Traficul total de mărfuri în porturile maritime românești a înregistrat, în anul...

AerianTransportatori

Avion Express vrea piloți români

Avion Express a recrutat deja îsoțitori de bord în România, iar acum...

FeroviarTransportatori

Cadou de 2024 de la CFR Călători

Cadou de 2024 de la CFR Călători, care a anunțat că nu...