Cummins va produce motoare pentru camioanele și autobuzele Daimler de tonaj mediu
Home Autobuze Cummins va produce motoare pentru camioanele și autobuzele Daimler de tonaj mediu
AutobuzeCamioane

Cummins va produce motoare pentru camioanele și autobuzele Daimler de tonaj mediu

25

În viitor, toate motoarele camioanelor și autobuzelor Daimler de tonaj mediu vor fi produse de Cummins. În schimb, Daimler Truck AG se va concentra pe tehnologia electrică și pe motoarele pentru aplicațiile grele.

Daimler Truck AG și producătorul independent de motoare Cummins au semnat un momerandum de înțelegere pentru un parteneriat strategic global pentru motoarele necesare în aplicațiile de tonaj mediu. Cummins va avea o fabrică de motoare în cadrul campusului Mercedes-Benz din Mannheim, utilizând eficient resursele existente pentru a produce motoare ”medium-duty” care vor respecta standardul Euro VII. Cummins va folosi structurile existente și rețelele puternice de producție și aprovizionare ale mărcilor Daimler Trucks din toate regiunile, inclusiv America de Nord.

”Memorandumul de înțelegere dintre Daimler Truck AG și Cummins va pregăti producția de motoare de la Mannheim pentru viitor. Odată cu schimbarea la standardul Euro VII, ar fi trebuit să investim resurse considerabile pentru dezvoltarea motoarelor noastre pentru aplicații de tonaj mediu. Vom folosi aceste fonduri pentru a ne concentra pe tehnologiile cruciale pentru succesul nostru pe termen lung și pentru transformarea industriei noastre”, a declarat Martin Daum, președinte al Consiliului de Administrație al Daimler Truck AG și membru în Consiliul de Administrație al Daimler AG.

Astfel, Daimler speră că va accelera dezvoltarea tehnologiilor alternative, inclusiv motoarele non-diesel. În viitor, Daimler Truck AG se va concentra pe tehnologiile de propulsie cu zero emisii și pe motoarele pentru vehicule grele. Producția actualei generații de motoare ”medium-duty” a Daimler Truck AG va înceta odată cu startul producției motoarelor Cummins la Mannheim. În următoarea etapă, partanerii vor evalua o cooperare globală strategică, prin identificarea sinergiilor potențiale în domenii precum componentele sistemelor de propulsie și ale motoarelor.

Platforma de motoare HDEP pentru camioane și autobuze grele va rămâne în portofoliul Daimler Truck AG. Familia de motoare HDEP va continua să fie produse de rețeaua globală de producție în Mannheim și Detroit și montate apoi pe camioane grele și autocare turistice din toată lumea.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...