Afaceri noi cu piese auto: dezmembrările de camioane, în plină dezvoltare
Home Camioane Afaceri noi cu piese auto: dezmembrările de camioane, în plină dezvoltare
CamioaneNoutati

Afaceri noi cu piese auto: dezmembrările de camioane, în plină dezvoltare

39

Șoferii din România sunt obișnuiți cu achiziția pieselor auto atât din magazine, cât și de la parcuri de dezmembrări. În ultimii ani însă au apărut și alte segmente ale domeniului de dezmembrări auto. E vorba de parcurile specializate pe camioane și vehicule utilitare, de la care firmele pot achiziționa piese la prețuri accesibile.

Piesele auto pentru camioane, până nu demult, puteau fi comandate exclusiv de la magazine specializate de piese noi. Dar de câțiva ani, au apărut în România tot mai multe parcuri dedicate camioanelor. Conform celor de la www.pieseauto.ro, în România sunt în prezent circa 50-60 de parcuri specializate pe asemenea componente.

Câteva firme care se ocupau de mulți ani cu dezmembrarile auto s-au gândit că este bună oportunitatea de a ocupă un segment care în alte țări este în plină dezvoltare, dar la noi este total inexistent. Așa că au început să aducă de afară camioane întregi sau descompletate, pentru a le vinde pe piese în România. Și, în doar 3 ani, numărul acestor parcuri a explodat, fiind deja o afacere serioasă.

Piesele auto pentru camioane care se cumpără cel mai des sunt cele de caroserie, dar și cele mecanice, permise de lege. Mai exact, la dezmembrarile de camioane vei găși multe componente exterioare, adică portiere, capote sau aripi pentru cap-tractor, elemente de rulare, dar și piese pentru interioare sau electrică.
Pentru că numărul companiilor de transport a crescut foarte mult de la an la an, la fel și numărul vehiculelor utilitare sau comerciale a crescut. Automat, și cel al accidentelor ușoare în care astfel de vehicule sunt implicate. Până acum, după ce avea parte de un accident ușor, în care bara față și farul, eventual și grila erau distruse, un operator economic avea doar varianta de a le comanda noi. Acum, de când există multe parcuri de dezmembrări dedicate camioanelor, poate să le caute la dezmembrări. Iar cel mai mare avantaj, pe lângă cel al prețurilor reduse, îl constituie faptul că sunt șanse mari să găsească piesa necesară direct vopsită în culoarea vehicului, astfel, economisind și pe partea de vopsitorie.

Piesele auto destinate vehiculelor comerciale nu se limitează însă la cele de cap-tractor. Există parcuri care vând și piese de platforme pentru containere, remorci, trailere sau semi-remorci. Astfel, dacă se întâmplă un accident în timpul unor manevre de marșarier și portierele unei remorci se vor îndoi, le poți cumpăra de la dezmembrări. La fel și dacă o groapă face pagube la o punte, în loc să o repari la costuri mari, poate este mai ieftin să o cauți la dezmembrări. La fel se întâmplă și cu alt segment care este în dezvoltare la ora actuală, respectiv dezmembrarile de autobuze și vehicule de transport.

Însă și dezmembrarile de camioane au dezavantaje. Spre deosebire de piesele pentru autoturisme, piesele de camion nu pot fi livrate prin curier, ci trebuie eventual montate direct la parcul de dezmembrări, acestea având de cele mai multe ori și service. Evident, din cauza greutății și gabaritului crescut.

În România, cele mai căutate mărci pentru camioane la dezmembrări, conform site-ului PieseAuto.ro, sunt Iveco, Renault, Mercedes-Benz și Volvo. Momentan, piesele pe care le poți găsi la dezmembrări sunt pentru vehicule mai vechi, fabricate între 1990 și 2005, dar cei care dețin parcurile de dezmembrări spun că în timp vor achiziționa și vehicule mai noi în vederea dezmembrării, deoarece se caută tot mai mult.

Așadar, dacă deții unul sau mai multe camioane, poate nu strică să verifici și parcurile de dezmembrări dedicate, în cazul în care trebuie să cumperi piese. Poate fi o soluție bună, pentru că vei economisi bani și poți fi sigur că piesele sunt originale. Dar, cel mai bine ar fi să avem parte de multe autostrăzi care scad considerabil riscul producerii de accidente, astfel încât să nu fim nevoiți să cumpărăm piese foarte des, nici pentru autoturisme, nici pentru camioane.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...

Noutati

CNAIR a semnat astăzi contractul de atribuire a lucrărilor de reabilitare a podului de peste canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari

Asocierea Geiger Transilvania S.R.L. – Pod-Proiect S.R.L. a fost miercuri desemnată câştigătoarea...

Noutati

Autostrada Sibiu – Pitești: Imagini noi cu primul tunel veritabil de autostradă din România

Pe Autostrada Sibiu – Pitești se lucrează din plin. Iar pasionații de...