Home Transportatori Maritim Creştere de 25% a traficului de cereale prin Portul Constanţa în primele şapte luni ale anului
Maritim

Creştere de 25% a traficului de cereale prin Portul Constanţa în primele şapte luni ale anului

38

O creştere de 25% a traficului de cereale prin Portul Constanţa se înregistrează, în primele şapte luni ale anului comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022, a anunţat Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (APMC).

APMC a transmis, miercuri, printr-un comunicat, că, în primele 7 luni ale anului 2023, traficul total de mărfuri a atins 49,4 milioane tone, faţă de 45 milioane tone în aceeaşi perioadă a anului 2022. Din traficul total, traficul maritim este de 37,8 milioane tone, iar cel fluvial de 11,6 milioane tone.

”Creşterea de trafic înregistrată de la începutul anului este de 10%, evoluţia de până la acest moment confirmând faptul că Portul Constanţa se îndreaptă spre un nou record de trafic în 2023“, a declarat Florin Vizan, directorul general al CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa.

De aemenea, traficul de cereale a totalizat, în perioada analizată, 19 milioane tone, comparativ cu primele 7 luni ale anului 2022, creşterea fiind de 25,1%. APMC a menţionat că s-au mai înregistrat creşteri de trafic la seminţe uleioase, fructe oleaginoase, petrol brut, produse petroliere, îngrăşăminte (naturale şi chimice), minereuri de fier, articole diverse.

“O creştere semnificativă se înregistrează şi în cazul containerelor, de la 4,5 milioane tone mărfuri la sfârşitul lunii iulie 2022, la 5,6 milioane tone în perioada similară a acestui an, creşterea fiind de 24,44%. Aceeaşi situaţie se regăseşte şi în numărul de TEU-uri, respectiv 448.884 TEU în primele 7 luni ale anului 2022, comparativ cu 476.066, în 2023, mai mult cu 6%”, a precizat sursa citată.

Totodată, scăderi de trafic au fost înregistrate, în principal, la petrol brut, combustibili minerali solizi, minereuri şi deşeuri neferoase, produse metalice, produse chimice.

Traficul de mărfuri pe relaţia cu Ucraina, derulat prin Portul Constanţa în perioada ianuarie – iulie 2023, a înregistrat 12,5 milioane tone, din care 8,1 milioane tone sunt cereale.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Maritim

Port Constanţa: dană suplimentară pentru cerealele ucrainene

Portul Constanţa va echipa o dană suplimentară pentru transbordarea cerealelor ucrainene, a...

Maritim

Sorin Grindeanu anunță investiții de 1 miliard de euro în Portul Constanța

Sorin Grindeanu a anunțat că în cadrul ședinței de Guvern s-a decis...

MaritimTransportatori

Egiptul analizează un plan de lărgire a Canalului Suez pentru a scurta timpii de tranzit

Canalul Suez este o prioritate pentru Egipt. Care derulează un studiu de...

Maritim

Schemă de ajutor de 126 milioane euro pentru investițiile în portul Constanța

Comisia Europeană a aprobat o schemă notificată de România, în valoare de...