Home Camioane Volvo Trucks mai marchează o premieră pentru camioanele electrice
CamioaneTehnologie

Volvo Trucks mai marchează o premieră pentru camioanele electrice

55

Volvo Trucks a început acum vânzările de camioane electrice cu baterii grele în Malaezia. Volvo este primul producător care oferă camioane cu emisii zero pe această piață.

Volvo Trucks își continuă intrarea pe noi piețe cu oferta sa de camioane electrice cu baterii. Malaezia este cel mai recent exemplu, unde compania de logistică Swift Haulage Berhad a achiziționat două camioane Volvo FM Electric. Malaezia are un plan național de a atinge emisiile nete de gaze cu efect de seră zero până în 2050, iar electrificarea transporturilor rutiere este o măsură importantă pentru atingerea acestui obiectiv.

„Sunt bucuros să anunț că acum vindem camioane electrice grele în Malaezia”, spune Anthony O’Connell, Managing Director pentru Volvo Trucks în Malaezia. „Cu cota noastră de 21% din piața camioanelor grele, avem un rol important de jucat în reducerea emisiilor de CO 2 din sectorul transporturilor . Camioanele noastre vor contribui la reducerea impactului asupra climei, sporind totodată siguranța utilizatorilor drumurilor și creând un mediu de lucru mai bun pentru șoferi. Suntem mândri că lucrăm cu Swift Haulage Berhad, care sunt pionieri în adoptarea camioanelor electrice în Malaezia.”

Loo Yong Hui, Chief Executive Officer la Swift Haulage Berhad Group, este de acord. „Sustenabilitatea este și a fost întotdeauna o prioritate de vârf pentru Swift. Sunt mândru să anunț că Swift va fi prima companie de transport de marfă din Malaezia care va achiziționa și va incorpora camioane electrice în flota noastră. Credem că această tehnologie va revoluționa industria și suntem încântați să deschidem calea către un viitor mai luminos, mai eficient și mai ecologic. Privind în viitor, ne angajăm să transformăm majoritatea flotei noastre în vehicule electrice până în 2030.”

Volvo Trucks a fost primul producător global care a început producția în serie de camioane electrice grele în 2019. Gama sa include un total de șase astfel de modele. Inițial, trei dintre acestea vor fi vândute în Malaezia.

Volvo Trucks urmărește ca 50% din vânzările globale de camioane Volvo noi să fie electrice în 2030. Compania a vândut până acum aproximativ 5.000 de camioane electrice în aproximativ 40 de țări din întreaga lume. Gama de camioane electrice Volvo este acum disponibilă în Europa, America de Nord, Asia, America Latină și Africa.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

CamioaneNoutati

IVECO S-Way a câștigat premiul Red Dot 2024 la categoria Product Design

IVECO S-Way a obținut prestigiosul premiu Red Dot: Product Design 2024, competiție...