COREPER 2 a confirmat acordul privind Pachetul Mobilitate 1

Comitetul Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER 2) reunit la finalul săptămânii trecute a confirmat acordul din 11 decembrie 2019 privind Pachetul Mobilitate 1.
locuri de parcare sigure pentru camioane studiu CE Restricția de duminică pentru camioane

Acesta reprezintă primul pas către adoptarea finală a Pachetului Mobilitate 1, anunță UNTRR. Următorii pași sunt aprobarea formală a Consiliului de Miniștri și aprobarea oficială a Parlamentului European. Acest lucru se va întâmpla cel mai probabil în primul trimestru al anului 2020.

În același timp, Comisia Europeană și-a indicat deja intenția de a efectua o evaluare de impact a anumitor elemente ale acordului (în special întoarcerea obligatorie acasă a vehiculului la fiecare opt săptămâni și restricțiile pentru primul și ultimul segment rutier al unei operațiuni de transport combinat) pentru a verifica compatibilitatea acestora cu noua politică europeană privind Pactul Ecologic (Green Deal), care a fost adoptată de Comisia Europeană tot pe 11 decembrie 2019.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Eurodeputaților români și Ministerului Transporturilor contestarea acordului inacceptabil al trialogului privind Pachetul Mobilitate 1, prin care firmele de transport rutier din România sunt excluse din piața europeană de transport.

Adaugati comentariu