Controale în toată Europa în perioada 8-15 februarie

Prima campanie Truck and Bus din 2021 va avea loc în perioada 8-15 februarie, în care se vor efectua controale la camioane și autobuze în toată Europa.
Controale în toată Europa în perioada 8-15 februarie

Timp de o săptămână, în perioada 8-15 februarie, sute de patrule vor efectua controale pe principalele artere din Europa. În timpul verificărilor, agenții se vor concentra pe stare fizico-psihică a șoferilor, pe limitele de viteză, respectarea regulamentelor ADR, timpii de condus și de odihnă, starea tehnică a vehiculelor și autorizațiile și documentele de transport.

Aceasta este prima campanie Truck and Bus din cele patru care vor avea loc în 2021. Comparat cu anii trecuți, numărul de agenți va fi însă mai mic.

Precedenta campanie Truck and Bus a avut loc în octombrie 2020. În acea săptămână, agenții au detectat 68.791 de încălcări ale regulamentelor, 2.539 de vehicule fiind oprite din motive tehnice. Pe scurt, 1 din 3 camioane oprite au primit cel puțin o amendă. majoritatea încălcărilor au vizat viteza și nerespectarea perioadelor de condus și de odihnă. 321 de camioane au fost deoscoperite cu tahograful manipulat, iar 168 de șoferi erau sub influența băuturilor alcoolice.

Alte amenzi au fost acordate în octormbrie pentru defecțiune tehnice (4.773), supraîncărcare (2.148) sau securizarea insuficientă a încărcăturii (2.148). Și lipsa centurii de siguranță a fost destul de des întâlnită, cu 3.177 de șoferi penalizați.

Adaugati comentariu