Home Tehnologie Continental a prezentat la Timișoara primul vehicul complet autonom
Tehnologie

Continental a prezentat la Timișoara primul vehicul complet autonom

58

Continental, companie tehnologică, a prezentat, pentru prima dată în România, o mașină autonomă. Este vorba despre o platformă de dezvoltare pentru o gamă largă de tehnologii Continental care sunt necesare pentru funcționarea sistemelor de mobilitate fără șofer în viitor.

Compania este convinsă că aceste vehicule autonome, propulsate electric – fără șofer, volan sau pedală de frână – vor aduce o contribuție importantă la îmbunătățirea traficului. Și, în consecință, și a calității vieții în zonele urbane. Dezvoltarea acestui vehicul autonom a fost realizată împreună cu compania EasyMile.

Compania a organizat în Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara, dezbaterea cu titlul “Smart & Sustainable Urban Mobility powered by Continental”.

Strategia Continental pentru o mobilitate urbană sustenabilă

Evenimentul face parte din strategia companiei privind dezvoltarea de produse și tehnologii pentru o mobilitate urbană sustenabilă. Vorbim despre mașini cu un nivel tot mai avansat de conducere asistată și automatizată, care oferă utilizatorului experiențe remarcabile.

“Industria automotive trece printr-o transformare completă. De la una în care mașina reprezintă un concept format din componente la un vehicul care are în prim plan funcționalitățile și software-ul. Mașina devine un smartphone pe roți, cu funcții precum aplicațiile în top. Urmate la nivel secund de un sistem de operare, apoi de 4-5 computere cu o putere ridicată de calcul. Iar abia apoi vin componentele precum senzorii și actuatorii.

Nu mai putem discuta despre vehicule individuale. Ci despre interconectarea lor care merge în direcția unui ecosistem de mobilitate inteligentă. Unul care integrează diverse modalități de transport. De la trotineta și bicicleta electrice, la mașini și chiar sisteme de transport public. Așa cum este chiar robo-taxiul prezentat azi. Toate aceste direcții sunt dezvoltate în strânsă conexiune cu megatrendurile industriei: conducerea autonomă, conectivitatea, electrificarea.

Acest vehicul autonom prezintă performanța și maturitatea unei game de tehnologii Continental pe care le vedem deja folosite în multe modele diferite de mașini care circulă astăzi în trafic. Vorbim despre produse și tehnologii, precum și cele care vizează zona de siguranță atât a pasagerilor, cât și a celorlalți participanți la trafic. Prin această platformă continuăm să ne dezvoltăm produsele pe baza experiențelor din viața reală, astfel încât să putem rămâne lideri în numeroasele noastre domenii diferite de expertiză tehnică”, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Potrivit AutoExpertIndustry, vehiculul autonom a fost testat în Piața Unirii din Timișoara. Sute de persoane au experimentat deplasarea într-o mașină fără șofer.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...

Tehnologie

DAF prezintă PACCAR Connect

Cu o gamă largă de informații și ușurință de utilizare de vârf,...

Tehnologie

MAN și ABB E-mobility anunță o cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării

MAN Truck & Bus, un producător european de top pentru vehicule comerciale...