Contargo va testa un camion hibrid Scania cu pantograf

Specialistul în transport de containere Contargo a primit un camion hibrid Scania cu pantograf pe care îl va testa în operațiuni pe circuitul echipat cu linii electrice aeriene de la Hesse.
Contargo va testa un camion hibrid Scania cu pantograf

Acesta este al treilea camion cu pantograf dintr-un total de 5, care vor circula începând din luna iulie pe porțiunea de test de la Hesse. Ca parteer în aceste teste, Contargo va susține cercetarea științifică asupra metodelor alternative de propulsie.

În mod normal, camionul circulă în modul tradițional, cu ajutorul unui motor diesel. Pe porțiunea de test de 5 km, între Langen / Mörfelden și Darmstadt / Weiterstadt, pantograful camionului este ridicat pentru a face contact cu linia aeriană, trecând la propulsie electrică. La finalul porțiunii de test, camionul continuă să meargă electric alți câțiva km, deoarece bateriile lui au fost încărcate.

”Încercăm să transportăm cât mai multe containere pe calea ferată sau apele interne. Totuși, primii și ultimii kilometri trebuie parcurși cu camionul și ne străduim să facem aceste operațiuni cât mai ecologice cu putință. Participarea la acest studiu ne permite să contribuim la testarea acestui tip de propulsie, care ne va permite să ne reducem amprenta de carbon în viitor”, a declarat Christian Eichmeier, Director al Contargo Rhein-Main GmbH.

Acesta nu este singurul camion greu cu propulsie electrică din flota Contargo. La alte sedii, compania testează și camioane 100% electrice cu MTMA de 44 în transport local.

Citește și:

Studiu: Camioanele cu pantograf, o soluție viabilă

Trafic crescut la frontiera cu Ungaria în contextul măsurilor de relaxare

Adaugati comentariu