Comandă pentru 409 autobuze Iveco Urbanway NP
Home Autobuze Comandă pentru 409 autobuze Iveco Urbanway NP
AutobuzeTehnologie

Comandă pentru 409 autobuze Iveco Urbanway NP

51

Iveco Bus și oficialii Ile-de-France Mobilités au confirmat o comandă de 409 autobuze Urbanway NP (Natural Power) alimentate cu biogaz.Vehiculele, proiectate și produse în Franța, vor fi utilizate în rețeaua de transport din interiorul și suburbiile orașului Paris. Ele fac parte dintr-un plan de dezvoltare pentru o rețea de transport fără diesel. Vehiculele alimentate cu biogaz vor fi livrate între 2020 și 2021.

Este pentru prima dată când o comandă a fost plasată printr-un birou central de achiziții, fără să fie mijlocite operatorii de transport. Noua procedură este una standard pentru echipamentele utilizate în regiunea Ile-de-France. Astfel, călătorii se vor bucura de autobuze de aceeași calitate.

Modelele Urbanway NP de 12 metri lungime vor avea un design interior nou și armonios, același pentru Ile-de-France Mobilités, fapt ce setează noi standarde în ce privește confortul și siguranța.

Mai silențioase ca oricând, grație utilizării gazului natural, noile autobuze vor fi echipate cu sistem de aer  condiționat, camere de supraveghere, porturi USB și iluminare LED sub scaune.

Alimentarea cu biogaz crește și numărul de autobuze ecologice care operează în regiune. De asemenea, noua comandă va ajuta la planul de înnoire a flotei de autobuze diesel.

Carburantul, derivat din reciclarea resturilor menajere, oferă avantaje majore de mediu, în special în ce privește emisiile poluante și zgomotul. Emisiile de particule fine se apropie de zero, iar cele de NOx sunt reduse cu peste 33%. Nivelul de zgomot este redus la jumătate, oferind o operare aproape silențioasă pentru șofer, pasageri și locuitorii din zonă.

Cu o autonomie de 400 km cu un plin de carburant, autobuzele Iveco Urbanway NP sunt ideale pentru transportul public dintr-o zonă de mari dimensiuni, precum cea din suburbiile Parisului.

„Suntem foarte mândri că Ile-de-France Mobilités a ales să ne ofere această comandă majoră, care subliniază angajamentul pentru tranziția energetică. Încă o dată, expertiza Iveco Bus in domeniul vehiculelor cu carburanți alternativi a fost recunoscută”, a declarat Stéphane Espinasse, șeful Iveco Bus.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...