Home Noutati CNAIR: Primele măsuri cu privire la separarea fluxurilor pentru camioanele UE şi non-UE se vor concretiza în cursul acestei săptămâni
Noutati

CNAIR: Primele măsuri cu privire la separarea fluxurilor pentru camioanele UE şi non-UE se vor concretiza în cursul acestei săptămâni

36

Primele măsuri cu privire la separarea fluxurilor pentru camioanele UE şi non-UE se vor concretiza în cursul acestei săptămâni. Anunțul a fost făcut marți de conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în cadrul unei noi runde de întâlniri între ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, şi patronatele din transportul rutier.

Totodată, în urma discuţiilor, s-a convenit ca în cursul zilei de marţi să fie supus procedurii de consultare publică proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor şi Infrastructurii pentru modificarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Acest proiect prevede ajustarea tarifelor AST (Autorizaţii Speciale de Transport) percepute de compania de drumuri.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în continuarea discuţiilor permanente cu patronatele din transportul rutier, marţi a avut loc o nouă întâlnire între ministrul Sorin Grindeanu şi reprezentanţii confederaţiilor patronale şi federaţiilor reprezentative ale transportatorilor rutieri. La discuţii au participat, alături de reprezentanţii MTI, şi reprezentanţii conducerilor CNAIR, ISCTR, ARR şi RAR.

„Prima parte a şedinţei a fost dedicată evaluării stadiului fiecărei măsuri convenite în cadrul întâlnirilor precedente. Astfel, s-a constatat că au fost respectate termenele asumate pentru fiecare măsură. Solicitările transportatorilor rutieri şi-au găsit o rezolvare fie prin adoptarea unor acte normative, fie prin decizii administrative ale conducerilor unităţilor din subordinea MTI, fie prin acţiuni imediate care să ajute această industrie”, se arată în comunicat.

Ministrul Sorin Grindeanu a subliniat că „soluţiile găsite la solicitările transportatorilor rutieri sunt menite să ajute această industrie şi sunt strâns legate de activitatea ministerului şi a unităţilor din subordine. Acord în continuare o mare atenţie dialogului cu patronatele din transportul rutier şi doar prin acest dialog permanent putem să rezolvăm în timp util aspectele ce ne sunt sesizate”.

„Totodată, în urma discuţiilor s-a convenit ca astăzi să fie supus procedurii de consultare publică proiectul de Ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii pentru modificarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Acest proiect prevede ajustarea tarifelor AST (Autorizaţii Speciale de Transport) percepute de către CNAIR. Conducerea CNAIR, cu ocazia discutării stadiului implementării separării fluxurilor pentru camioanele UE şi non-UE, a precizat că primele măsuri se vor concretiza în cursul acestei săptămâni”, se mai spune în document.

La finalul întâlnirii, ministrul Sorin Grindeanu i-a asigurat pe partenerii sociali de întreg sprijinul ministerului în rezolvarea aspectelor ce ţin de domeniul transporturilor inclusiv a celor care intră în sfera de competenţă a altor autorităţi ale statului român.

În acelaşi sens, s-a convenit ca discuţiile să aibă un caracter periodic cu o monitorizare permanentă a stadiilor de implementare.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

CNAIR a semnat astăzi contractul de atribuire a lucrărilor de reabilitare a podului de peste canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari

Asocierea Geiger Transilvania S.R.L. – Pod-Proiect S.R.L. a fost miercuri desemnată câştigătoarea...

Noutati

Autostrada Sibiu – Pitești: Imagini noi cu primul tunel veritabil de autostradă din România

Pe Autostrada Sibiu – Pitești se lucrează din plin. Iar pasionații de...

Noutati

DAF Trucks Vlaanderen este ”Fabrica Viitorului”

Fabrica DAF Trucks Vlaanderen a fost distinsă cu prestigiosul titlu de „Fabrica...

Noutati

Noua formulă de calcul a RCA pentru risc ridicat, operaţională

Noua formulă de calcul a primei RCA recomandate pentru categoria asiguraţilor cu...