Cel mai lung camion alimentat cu LNG
Home Camioane Cel mai lung camion alimentat cu LNG parcurge zilnic 1000 km
CamioaneTehnologie

Cel mai lung camion alimentat cu LNG parcurge zilnic 1000 km

59

Combinația de vehicule a fraților Luokkala are o lungime de 31 de metri, deloc neobișnuită într-o țară precum Finlanda. Ce diferențiază acest camion lung este alimentarea cu LNG.Cu o flotă de 23 de vehicule, compania Kuljetus Luokkala Oy are printre clienți și grupul Lindström, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii textile din lume (închiriere și reciclare). Pentru Lindström, Luokkala a considerat că cea mai avantajoasă combinație este un camion cu remorcă cu o lungime de 31 de metri.

Ruta obișnuită începe zilnic cu o încărcare în Oulu, cel mai populat oraș din nordul Finlandei. Camionul face livrări în Kemi și Rovaniemi, iar apoi revine în Oulu pentru o nouă încărcare. Distanța zilnică parcursă de camion este de 980 km.

Compania de familie a auzit lucruri bune despre avantajele de mediu ale gazului natural și și-a arătat interesul de a testa tehnologia. Singura rezervă era dacă acest camion lung putea parcurge o rută de 1000 km cu un singur plin de LNG, având în vedere condițiile climatice dure din nordul Finlandei.

După câteva luni de operare a noului camion Scania R 410 LNG, Luokkala a aflat că, la finalul zilei, în rezervor mai rămâne 25-30% din cantitatea de gaz. Consumul a fost o altă surpriză plăcută.

”Camionul consumă 27-28 de kg de gaz la 100 km, iar zilnic 250-300 kg. În acest ritm, estimăm că vom recupera investiția suplimentară în această tehnologie în 3-4 ani. Experiența noastră cu tehnologia LNG a fost până acum pozitivă și ne gândim să cumpărăm mai multe camioane alimentate cu gaz”, a declarat Juha Luokkala..

În prezent, camionul este alimentat cu gaz natural. Dar Gasum, compania de energie deținută de statul finlandez, își extinde rețeaua de stații de alimentare cu biogaz, iar în curând va ajunge în nordul Finlandei.

Citește și:

Test Scania G 410 LNG: Putere verde

Un salariu minim decent – o nouă politică a Uniunii Europene

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Quantron prezintă camioane electrice cu pilă de combustie pe H2

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și...

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...