Cel mai lung camion alimentat cu LNG
Home Camioane Cel mai lung camion alimentat cu LNG parcurge zilnic 1000 km
CamioaneTehnologie

Cel mai lung camion alimentat cu LNG parcurge zilnic 1000 km

10

Combinația de vehicule a fraților Luokkala are o lungime de 31 de metri, deloc neobișnuită într-o țară precum Finlanda. Ce diferențiază acest camion lung este alimentarea cu LNG.Cu o flotă de 23 de vehicule, compania Kuljetus Luokkala Oy are printre clienți și grupul Lindström, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii textile din lume (închiriere și reciclare). Pentru Lindström, Luokkala a considerat că cea mai avantajoasă combinație este un camion cu remorcă cu o lungime de 31 de metri.

Ruta obișnuită începe zilnic cu o încărcare în Oulu, cel mai populat oraș din nordul Finlandei. Camionul face livrări în Kemi și Rovaniemi, iar apoi revine în Oulu pentru o nouă încărcare. Distanța zilnică parcursă de camion este de 980 km.

Compania de familie a auzit lucruri bune despre avantajele de mediu ale gazului natural și și-a arătat interesul de a testa tehnologia. Singura rezervă era dacă acest camion lung putea parcurge o rută de 1000 km cu un singur plin de LNG, având în vedere condițiile climatice dure din nordul Finlandei.

După câteva luni de operare a noului camion Scania R 410 LNG, Luokkala a aflat că, la finalul zilei, în rezervor mai rămâne 25-30% din cantitatea de gaz. Consumul a fost o altă surpriză plăcută.

”Camionul consumă 27-28 de kg de gaz la 100 km, iar zilnic 250-300 kg. În acest ritm, estimăm că vom recupera investiția suplimentară în această tehnologie în 3-4 ani. Experiența noastră cu tehnologia LNG a fost până acum pozitivă și ne gândim să cumpărăm mai multe camioane alimentate cu gaz”, a declarat Juha Luokkala..

În prezent, camionul este alimentat cu gaz natural. Dar Gasum, compania de energie deținută de statul finlandez, își extinde rețeaua de stații de alimentare cu biogaz, iar în curând va ajunge în nordul Finlandei.

Citește și:

Test Scania G 410 LNG: Putere verde

Un salariu minim decent – o nouă politică a Uniunii Europene

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Camioanele „verzi” scapă de taxa de tranzitare a Bucureștiului

Vehiculele comerciale cu propulsie electrică sau hibridă vor fi scutite de plata...

Camioane

Volvo FH16: Un motor nou și mai puternic

Volvo Trucks introduce un nou motor pentru emblematicul său camion FH16. Cu...

Camioane

Scania 25P XT, un an de acțiune la mina LKAB din nordul Suediei. Video

Camionul Scania 25P XT, complet electric, este motivul pentru care veteranul de...

Camioane

Holcim se bazează pe Mercedes-Benz eActros 600

Holcim se va baza pe Mercedes-Benz eActros 600 pentru a-și pune în...