Fleetboard Driver's League (3)
Home Servicii Câștigătorii Fleetboard Drivers’ League 2018
ServiciiTransportatori

Câștigătorii Fleetboard Drivers’ League 2018

3

Între 1 mai și 31 iulie 2018, a avut loc cea de-a 14-a ediție a Fleetboard Drivers’ League, competiția în cadrul căreia șoferii de camioane din diferite țări concurează unul împotriva celuilalt, în activitățile lor zilnice, pentru titlul de cel mai bun șofer. Tot în cadrul competiției, se desemnează și cea mai bună echipă, formată din primii 3 șoferi ai unei flote.În total, 23.569 șoferi şi 692 flote din 19 țări (China, Danemarca, Germania, Elveția, Finlanda, Franța, Marea Britanie, Ungaria, Italia, Letonia, Olanda, Norvegia, Portugalia, România, Rusia, Suedia, Slovacia, Slovenia și Africa de Sud) s-au întrecut în competiția cu motto-ul ”Conduceți. Concurați. Câștigați.”.

Cristian Vlăsceanu, șofer al companiei Dolo Trans Olimp, a obținut cel mai bun punctaj individual dintre șoferii români participanți, cu o notă generală de 10,17 puncte. Podiumul național a fost completat de Ioan Samir Pană, cu 10,07 puncte, urmat de Iulian Danalache tot cu 10,07 puncte, toți trei făcând parte din echipa Dolo Trans Olimp. Cei trei câștigători vor primi vouchere pentru accesorii Mercedes-Benz.

La categoria flote, locul întâi i-a revenit echipei Agexim Spedition, care a obținut nota 9,77. Pe locul doi s-a clasat echipa Dolo Trans Olimp cu nota 9,72, iar pe locul trei s-a clasat echipa International Alexander, cu 9,69. Cele trei echipe vor primi vouchere pentru servicii post-vânzare în cadrul rețelei de parteneri autorizați de service pentru camioane Mercedes-Benz.

La nivel internațional, cel mai bun șofer a fost desemnat chinezul Wang Bin, cu nota 10. Cea mai bună flotă la nivel global provine tot din China. Echipa Dongguan Tianyou Logistics Services Co. Ltd și-a menținut primul loc, câștigat la ediția de anul trecut, cu nota 9,98.

Despre Fleetboard Drivers’ League

Fleetboard Drivers LeagueAnual, șoferi de camion din diferite țări participă la Drivers`League și concurează unul împotriva celuilalt, chiar în timpul activităților lor zilnice, pentru titlurile de cel mai bun șofer și cea mai bună echipă. Lunar, la nivel național, aceștia au ocazia de a-și asigura unul dintre titlurile pentru cel mai bun șofer și cea mai bună echipă, urmând ca la finalul celor 3 luni de competiție, rezultatele să fie adunate și să fie desemnați cei mai buni participanți.

Pentru ca înscrierea în competiție să fie eligibilă, șoferii trebuie să acopere o distanță de cel puțin 3.200 de kilometri lunar și să utilizeze Fleetboard. Câștigătorii sunt desemnați în urma monitorizării prin serviciul Fleetboard Analiza Performanței. Acesta ia în considerare diverși factori, precum stilul preventiv de conducere, variația vitezei, dar și comportamentul de accelerare și frânare.

Începând cu ediția din 2017, au fost introduse punctele-bonus acordate pentru duelurile între șoferi – aceștia obțin câte 0,1 puncte pentru fiecare duel câștigat, punctaj ce se adăugă la nota generală Drivers’ League. Nota finală este așadar compusă din nota totală obținută pentru stilul de conducere din Fleetboard Analiza Performanței și punctele-bonus obținute din întrecerile individuale.

În caz de egalitate, al doilea criteriu aplicat pentru desemnarea câștigătorilor este scorul obținut pentru gradul de dificultate al traseului parcurs de șofer, scor ce este, de asemenea, determinat prin intermediul Fleetboard Analiza Performanței. Acesta se calculează în funcție de gradul de înclinare al traseului parcurs, numărul de opriri și de încărcare. În cazul unei noi egalități între participanți, se aplică un al treilea criteriu de departajare – distanța totală parcursă pe toată durata competiției.

Toți participanții beneficiază de un profil pe pagina Drivers’ League, unde pot introduce datele personale și pot observa atât evoluția lor în clasament, precum și a colegilor înscriși în competiție.

Cu toate acestea, Fleetboard Drivers’ League nu este doar despre câștigători: cu fiecare călătorie, șoferii își demonstrează calitățile și arată că stilul lor de conducere poate duce la economii de combustibil de până la 15%. Consumul redus de combustibil înseamnă mai puține emisii de CO2 și, automat, un impact redus asupra mediului.

Fleetboard Driver's League (2)

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Servicii

Transportul în comun din Bacău, plătit prin 24pay

Serviciul de achiziţie a titlurilor de călătorie prin 24pay este de acum...

FeroviarTransportatori

CFR Călători: Întârzierea medie pe tren a fost de 8 minute, în 2023

Întârzierea medie pe tren a fost de circa 8 minute, în 2023,...

Servicii

Eurowag oferă servicii de taxare electronică în Spania și Portugalia

Eurowag, furnizor de top de soluții de transport rutier integrat în Europa,...

Servicii

Daimler Truck Financial Services și-a început activitatea în România în parteneriat cu Raiffeisen Leasing

Daimler Truck Financial Services powered by Raiffeisen Leasing este operațional în România...