Încă un camion electric eActros livrat

Mercedes-Benz Trucks a livrat un nou camion electric eActros. Acesta va fi folosit în operațiuni zilnice de compania germană Rigterink Logistikgruppe.
Camion electric eActros Rigterink Logistikgruppe

Compania va transporta în special produse alimentare în traficul urban din Frankfurt pe Main, Wiesbaden, Mainz și alte municipalități din regiunea Rin-Main. Distanța zilnică parcursă de la facilitatea logistică a Rigterink din Flörsheim pe Main la filialele supermarketurilor și diferite centre logistice ale lanțurilor de supermarketuri este de aproximativ 200 de kilometri. Ruta va fi parcursă o dată pe zi de acest camion electric eActros de 25 de tone, care va utiliza la maximum autonomia de aproximativ 200 km cu o singură încărcare. Astfel, bateriile vor putea fi încărcate doar pe timpul nopții.

Energia necesară propulsiei lui eActros este stocată în baterii litiu-ion cu o capacitate totală de 240 kWh. În funcție de infrastructura de realimentare disponibilă, încărcarea bateriilor poate dura doar două ore (la un încărcător de 150 kW). Camionul de distribuție este echipat cu o suprastructură frigorifică de la Schmitz Cargobull, care permite un transport foarte eficient din punct de vedere al energiei consumate.

Rigterink este unul dintre cei 20 de clienți din sectoare diferite de activitate care au integrat un camion electric eActros în flotele lor. Fiecare dintre acești clienți selectați va opera o versiune foarte apropiată de cea de serie, de 18 sau 25 de tone, pentru aproximativ un an, timp în care va testa folosirea camionului electric de distribuție în operațiuni zilnice. Testele începute în septembrie 2018 reprezintă ultima etapă în dezvoltarea modelului de serie, care va fi lansat după 2021.

Adaugati comentariu