Camion de pompieri Scania
Home Vehicule speciale Camion de pompieri unic pe șasiu Scania
Vehicule speciale

Camion de pompieri unic pe șasiu Scania

57

Un model Scania P 440 6×4 a fost transformat de un carosier din Brazilia într-un camion de pompieri unic în lume, datorită echipamentelor instalate.

În urma unui proces complex de dezvoltare, care a durat mai mulți ani, Triel-HT Group a echipat acest camion de pompieri cu o ascară pentru acces la înălțime, o transmisie automată Allison 4500, o pompă cu o capacitate de 7.000 de litri pe minut, circuit de aer bun de respirat pentru salvări la mare altitudine și prize de alimentare cu apă în spatele vehiculului. Scara camionului are o înalțime totală de 42 de metri.

Camion de pompieri Scania scaraVehiculul special va fi utilizat de Novelis, o companie care produce și reciclează aluminiu cu sediul în statul Sao Paolo. ”Fabrica noastră are structuri foarte mari și, datorită procesului de producție a aluminiului, departamentul nostru de pompieri are nevoie de un vehicul care poate ajunge la plafoanele înalte ale clădirilor”, a declarat Daniel Forastieri, director de siguranță al Novelis.

Nu este prima dată când Triel-HT, o companie cu o experiență de 35 de ani, carosează un camion Scania. ”Am construit peste 200 de camioane speciale și de pompieri pe baza modelelor Scania P 250, P 310, P 440 și P 360, în versiuni 4×4, 6×4 și 4×2. Am ales Scania pentru acest proiect deoarece șasiul este mai puternic decât al altor producători și mai ușor de carosat. Am luat în calcul și numărul mai mare de accesorii și cunoștințele tehnice pe care le avem despre șasiurile Scania și modificările posibile care trebuiau făcute”, a explicat Marciano Dalla Rosa, directorul companiei Triel-HT.

Dezvoltarea acestui camion de pompieri a reprezentat o provocare și în ce privește regulamentele internaționale de stingere a incendiilor. Proiectul a început în 2012 și a fost atât de complex încât Triel a consultat și echipele de pompieri din SUA.

”Am avut 3 ani de muncă grea pentru dezvoltarea, asamblarea și testarea vehiculului, cu ajutorul pompierilor americani. Avem un circuit de test certificat internațional unde testăm și colectăm date despre șasiurile pe care pe utilizăm. Șasiurile Scania au cele mai bune standarde pentru construirea unui camion de pompieri”, a mai spus Dalla Rosa.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Vehicule speciale

New Holland câștigă Good Design Award

Combina CR11 și tractorul electric T4 de la New Holland sunt câștigătorii...

Vehicule speciale

GAUSSIN începe livrările către AMAZON

GAUSSIN NA, o filială deținută integral de GAUSSIN, un pionier al transportului...

LogisticăVehicule speciale

Linde, noua generație de stivuitoare electrice

Linde propune mai multă putere, confort și durabilitate pentru stivuitoarele electrice de...

Vehicule speciale

Noua fabrică de tractoare de la Arad: lucrările încep anul acesta

O fabrică de tractoare care ar crea aproximativ 600 de locuri de...