Home Transportatori Aerian Blue Origin a primit licența de a transporta oameni în spațiu
AerianTransportatori

Blue Origin a primit licența de a transporta oameni în spațiu

25

Federal Aviation Administration (FAA) a anunțat că a acordat companiei Blue Origin licența prin care are dreptul de a transporta oameni în spațiu cu ajutorul sistemului New Shepard.

Pe 11 iulie, Bezos și alte trei persoane vor testa racheta pentru a ajunge în spațiul cosmic. Și o vor face la peste 100 km altitudine. Viteza maximă atinsă va fi de 3.700 km/h. Toți cei patru oameni de la bord vor fi pasageri. Nu va fi nevoie de pilot fiindcă racheta va fi controlată prin computer.

Racheta New Shepard se lansează în spațiu și revine apoi, cu totul autonom, înapoi pe Pământ. Își ajustează singură direcția și este capabilă să se orienteze astfel încât să aterizeze cu precizie milimetrică înapoi pe platforma de unde se lansase. Racheta va încetini până la o viteză de 8 km/h pentru a atinge platforma la locul dorit. Racheta decolează și aterizează vertical.

New Shepard a făcut 15 zboruri de test, iar cel de acum este primul cu echipaj uman.

Blue Origin zboară pe 20 iulie

În zborul de pe 20 iulie, capsula din partea superioară a rachetei ar trebui să se detașeze de propulsor. Apoi să ajungă apoi la o altitudinea de 106 km. După care va ateriza lin pe pământ, cu ajutorul parașutelor. Racheta este denumită după Alan Shepard, primul american ce a ajuns în spațiu, în 1961. Shepard a pășit pe Lună în 1971.

Licența primită acum de la FAA îi permite companiei să ducă oameni în spațiu lansând sistemul New Shepard de la baza Site One din Texas.

Blue Origin a primit licența după ce în zborurile de test, atât software-ul, cât și hardware-ul au funcționat corespunzător.

Patru oameni vor fi în capsulă: Jeff Bezos, fratele său (Mark Bezos), un om foarte bogat care a plătit 28 milioane dolari pentru locul în navetă și Wally Funk (o fostă aviatoare americană ce are acum 82 de ani).

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianTransportatori

Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde...

Aerian

Aeronava „Nadia Comăneci”, pentru sportivii români la J.O. de la Paris

TAROM va transporta sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris (26...

AerianTransportatori

Românii vor avea zboruri directe către Canada

Românii care doresc să călătorească în America de Nord vor beneficia de...

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...