Trei sferturi dintre autobuzele Iveco vândute în 2020, cu propulsie alternativă

Trei sferturi dintre autobuzele Iveco Bus vândute în 2020 au fost echipate cu sisteme alternative de propulsie. Vehiculele cu motoare non-diesel (alimentate cu gaz natural, hibride și 100% electrice) au reprezentat peste 77% din producție, în creștere cu 17% față de 2019.
Trei sferturi dintre autobuzele Iveco vândute în 2020, cu propulsie alternativă

Unul din două autobuze urbane Iveco Bus produse în 2020 au fost alimentate cu gaz natural. De asemenea, numărul de modele interurbane Crossway Natural Power s-a dublat, ajungând la 10% din totalul producției. Gama NP a Iveco include minibuze Daily și autobuze Crealis și Crossway. Vehiculele pot fi alimentate și cu biometan, care aduce o reducere a emisiilor de CO2 de până la 95%. De asemenea, zgomotul de funcționare este redus la jumătate.

Trei sferturi dintre autobuzele Iveco vândute în 2020, cu propulsie alternativă

În plus, Iveco Bus a dezvoltat gamele de autobuze hibride și 100% electrice. Autobuzele hibrid sunt disponibile în versiuni de 12 și 18 metri lungime. Ele sunt echipate cu funcție ”Arrive & Go”, putând circula în modul electric pe o distanță de aproximativ 60 de metri, la apropierea și depărtarea de stații și semafoare.

Autobuzele electrice sunt împărțite între gamele E-Way (autobuze electrice dezvoltate pe platforma Heuliez Bus) și In-Motion-Charging (troleibuze). Autobuzele electrice cu baterii E-Way sunt disponibile în două versiuni de design, cu patru lungimi (9,5 metri, 10,7 m, 12 m și 18 m) și trei moduri de încărcare (peste noapte la depou, rapidă prin pantograf sau mixtă).

Nu în cele din urmă, producătorul oferă troleibuze In-Motion-Charging, care combină încărcarea de la linii aeriene cu o mică baterie la bord. Astfel, ele pot parcurge între 25% și 40% din rută fără alimentare.

Adaugati comentariu