Constanța cumpără 20 de autobuze electrice BYD

Municipalitatea din Constanța a comandat 20 de autobuze electrice BYD de 12 metri lungime, cu podea joasă. Acestea vor fi primele autobuze electrice care vor circula în orașul de la malul Mării Negre.
20 de autobuze electrice BYD la Constanța

La puțin timp după ce a primit prima comandă de autobuze electrice din România, pentru orașul Buzău, BYD a semnat un nou contract, cu municipalitatea din Constanța. Livrarea este programată pentru începutul anului 2022, prin intermediul New Kopel Car Import, partenerul BYD în țara noastră.

Majoritatea autobuzelor din această comandă vor fi construite la fabrica BYD din Komárom (Ungaria). Producătorul va livra la Constanța și infrastructura necesară pentru încărcare bateriilor peste noapte și rapidă. Autobuzele vor fi operate de compania locală CT Bus Constanța.

Acesta este primul camion electric BYD pentru Europa

”În doar două săptămâni, am stabilit parteneriate cu autoritățile locale din două orașe importante din România. Doar prin astfel de cooperări pozitive și un angajament comun pentru construirea unui viitor sustenabil putem livra soluții de electromobilitate pe termen lung. Buzău și Constanța vor fi modele și pentru alte orașe din România, care vor realiza beneficiile mobilității electrice pentru un transport public sigur, fiabil, confortabil și mai ales, ecologic”, a declarat după această nouă comandă Isbrand Ho, director general al BYD Europe.

Adaugati comentariu