ARR reia examinarea practică CPI. Măsuri de siguranță

Autoritatea Rutieră Română (ARR) a anunțat că, începând cu data de 08.06.2020, se preconizează reluarea activității de examinare la proba practică în vederea obținerii certificatelor de calificare profesională inițială pentru conducătrori auto care efectuează transport rutier de mărfuri sau de persoane.
Scoala TEO ARR reia examinarea practică

Calendarul reluării activității în țară și în municipiul București se va comunica centrelor de pregătire și perfecționare profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere care prezintă candidați la examinare.

Activitatea ARR de examinare la proba practică se va desfășura cu respectarea măsurilor de protecție si distanțare socială.

Programarea centrelor de pregătire profesională pe zile de examinare se face de către Autoritatea Rutieră Română în funcție de numărul de candidați prezentați la examinare de către fiecare centru de pregătire profesională. Programarea nominală a candidaților pe ore de prezentare la examen se face de către centrele de pregătire profesională.

Măsuri de siguranță:

  • se va evita prezentarea la locul de începere a examinării a mai multor candidați la aceiași oră sau a candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători)
  • respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei, de cel puțin 1,5 m;
  • desfășurarea activității de instruire privind modul de desfășurare a activității și de examinare a candidaților la partea a doua a probei practice numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială;
  • utilizarea măștilor de protecție și a mănușilor, atât pentru candidați, cât și pentru examinatori și reprezentanții centrelor de pregătire profesională;
  • dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe;
  • dotarea autovehiculelor cu dezinfectant;
  • aerisirea vehiculului înainte de începerea fiecărei probe;
  • dezinfectarea mâinilor înainte de începerea probei practice pentru a diminua riscul contaminării cabinei și echipametelor utilizate în timpul examinării.

Dotările necesare pentru autovehicul precum și dezinfectarea acestuia se asigură de către centrul de pregătire și perfecționare profesională. De asemenea, centrele de pregătire profesională vor măsura temperatura candidaților înainte de începerea examinării. În cazul în care candidatul are temperatura peste 37,3 C, el nu va mai susține proba practică.

În funcție de normele/reglementările aplicabile la data reluării activității de examinare la proba practică se pot aplica și alte măsuri de protecție, care vor fi aduse la cunoștință în timp util.

Citește și:

Documentele ARR care au expirat sunt valabile până la 13 septembrie

Adaugati comentariu