Home Logistică AQUILA își reînnoiește flota și echipamentele din depozit
Logistică

AQUILA își reînnoiește flota și echipamentele din depozit

96

În linie cu obiectivele de sustenabilitate, AQUILA și-a bugetat investiții de 16,9 milioane de euro pentru mijloace de transport și echipamente utilizate în depozit.

Din această sumă, compania alocă 10,9 milioane de euro pentru achiziția a 300 de autovehicule Euro 6, pentru înlocuirea vehiculelor cu unele mai puțin poluante și cu o capacitate mai mare de transport. Compania își propune continuarea investițiilor în tehnologie și eficiența operațiunilor, cu o investiție de 4,6 milioane de euro în echipamente de depozit. Bugetul este supus aprobării acționarilor la Adunarea Generală a Acționarilor, din data de 29 aprilie 2024.

Răzvan Bagherea, director Organizare și Resurse Umane, AQUILA: Ne-am asumat dezvoltarea pe termen lung și excelența operațională prin eficiență și sustenabilitate, elemente cheie pentru strategia vizată. Continuăm investițiile și implementarea măsurilor prin care să asigurăm resursele necesare atingerii obiectivelor de decarbonare stabilite și reducerea cu 10% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2026, având ca referință anul 2021. Avem un angajament ferm de a reduce impactul asupra mediului prin reînnoirea flotei, optimizarea rutelor de transport, eficientizarea operațiunilor logistice și utilizarea surselor alternative de energie.

AQUILA, 9 milioane de euro investiții în 2023

În 2023, compania a investit aproximativ 9 milioane de euro, din care mai mult de 7 milioane au fost alocate achiziției a peste 190 de mijloace de transport. Cu o flotă diversificată, de peste 1.600 de vehicule, AQUILA transportă mărfuri din toate categoriile de temperatură (ambiental, refrigerat, congelat), național și internațional.

Totodată, investițiile propuse pentru 2024 vizează echipamente de lucru pentru depozite, echipamente care asigură o productivitate mai ridicată. Vorbim despre stivuitoare, nacele și mașini de înfoliere, care vor contibui la reducerea cantității de folie utilizată și la o mai bună consolidare a mărfurilor pe paleți.

AQUILA deține 14 centre de distribuție a bunurilor de larg consum, 4 platforme logistice și 6 puncte de cross-docking care asigură o capacitate de peste 123.000 de paleți, dintre care 77% pentru mediu ambiental, 7% pentru mediu refrigerat și 16% pentru mediu congelat.

În 2023, compania a înregistrat cele mai bune rezultate de la înființare, obținând o creștere de 14% atât a veniturilor, care au ajuns la 2,5 miliarde de lei, cât și a profitului net, în valoare de 97 milioane de lei.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...

Logistică

Genius se extinde în 300 de localități

Într-un moment în care tot mai mulți clienți cumpără din online din...

Logistică

Sameday extinde rețeaua out of home

Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara...

Logistică

Bosch lansează pe piață RevX

Bosch a anunțat lansarea unei soluții denumită RevX în cadrul celei mai...