Airbus a inaugurat o nouă linie de asamblare a avioanelor în Franța

Airbus a inaugurat luni o nouă linie de asamblare a avioanelor A321 neo la Toulouse, sud-vestul Franţei, într-un spaţiu unde era construit odinioară modelul de dimensiuni mari A380.

Construcţia primului avion urmează să fie finalizată până la sfârşitul lui 2023, acesta urmând să fie livrat în 2024. Grupul aeronautic european îşi majorează producţia pentru a profita de creşterea cererii de aeronave mai mici, pentru distanţe medii.

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a vizitat linia parţial automatizată din fabrica Jean-Luc Lagardere, unde Airbus a anunţat că până în 2026 va crea 700 de locuri de muncă.

A321neo este cea mai recentă versiune din familia A320, relansată cu noi motoare în 2010, la timp pentru a profita de majorarea cererii de aeronave pe plan global.

Este a opta linie de asamblare din Europa pentru modelele A320, după ce anterior au fost anunţate planuri de extindere în Statele Unite şi China. În total, sunt 10 linii de asamblare.

Acestea fac parte din planul de reorganizare care va ajuta Airbus să majoreze producţia A320 la 75 de avioane pe lună în 2026, de la aproximativ 45 în prezent.

 

Adaugati comentariu