A treia comandă pentru Citaro electric

Steaua Mercedes-Benz străluceşte deasupra capitalei Germaniei: după o primă comandă record de 950 de autobuze, urmează acum o nouă comandă de 15 autobuze Mercedes-Benz Citaro, 100% electrice. Berliner Verkehrsbetriebe (BVG), cel mai mare operator de autobuze din Germania, a ales varianta Citaro electric şi cea cu motorul cu combustie, cu emisii scăzute, a celui mai vândut autobuz la nivel global.
Mercedes-Benz Citaro electric

Aceasta este a treia comandă înregistrată pentru modelul Citaro 100% electric înainte de premiera mondială de la Salonul Internațional de Autovehicule Comerciale (IAA). ”Suntem bucuroși că cel mai mare operator german de autobuze a optat pentru modelele electrice de la Mercedes-Benz, iar comanda vine chiar înainte de premiera oficială a noului autobuz”, a declarat Till Oberwörder, Directorul Daimler Buses

Cele 15 autobuze vor fi livrate începând cu primul trimestru al anului 2019. Vehiculele comandate au zece module de baterii, ce vor fi încărcate la prizele din depou. Autobuzele vor fi propulsate de motoare electrice amplasate lângă butucul roților. Un sistem avansat de management termic, ce include componente de ultimă generație, precum pompa de căldură, reduce consumul de energie.

Spațiul destinat călătorilor din interiorul modelulului Citaro 100% electric este identic celui din autobuzele convenționale. Autobuzele electrice Mercedes-Benz alese de BVG beneficiază de o serie impresionantă de dotări. Pentru călătorii cu mobilitate redusă, poziționați cu spatele la direcția de mers, există monitoare special amplasate în aria lor de vizibilitate ce oferă informații despre călătorie. De asemenea, persoanele cu deficiențe de vedere vor avea la dispoziție mânere tactile, cu o suprafață striată.

Noul Mercedes-Benz Citaro 100% electric va intra în producția de serie înainte de sfârșitul acestui an.

Adaugati comentariu