5 ani de închisoare pentru patronul unei companii italiene care obliga șoferii să manipuleze tahograful

Un tribunal din Italia a dat o pedeapsă dură pentru patronul unei companii de transport: 5 ani de închisoare pentru obligarea șoferilor să manipuleze tahograful. Șoferii au scăpat nepedepsiți, ba în plus vor primi daune pentru orele lucrate suplimentar neplătite.
De la 1 iunie, fără derogări de la perioadele de conducere în UE 5 ani de închisoare pentru patronul

Pedeapsa de 5 ani de închisoare a fost dată, în primă instanță, pentru patronul companiei italiene Venditti Trasporti Srl, cu sediul în regiunea Frosinone. Potrivit procurorilor, Giuliano Venditti (56 de ani) a forțat 5 șoferi, sub amenințarea concedierii, să manipuleze în mod regulat tahografele camioanelor în perioada 2007-2012, pentru a putea conduce mai mult timp.

Dispozitivele de manipulare a tahografului digital au fost descoperite după controale ale poliției la unele dintre camioanele companiei. Cei 5 șoferi au admis că au fost forțați să le folosească, sub amenințare. În timpul procesului, ei au declarat că au condus până la 12 ore pe zi, fără pauze.

”Sentința este una deosebit de dură și creează un precedent”, a declarat avocatul celor 5 șoferi. În prima instanță, procurorul a cerut o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare. Judecătorii au impus o pedeapsă și mai grea, de 5 ani de închisoare. De asemenea, Curtea a decis ca șoferii să primească o compensație pentru orele lucrate fără plată în afara contractului.

Adaugati comentariu