Home Transportatori Aerian Zborurile interne scurte, eliminate în Franța
AerianNoutatiTransportatori

Zborurile interne scurte, eliminate în Franța

15

Zborurile interne pe distanțe scurte ar urma să fie eliminate în Franța. Deputaţii din Hexagon au decis ca în această categorie să fie incluse rutele care pot fi acoperite de trenuri în mai puţin de două ore şi jumătate.

Potrivit Reuters, măsura ar urma să fie luată având în vedere că guvernul caută să reducă emisiile de carbon. Ea face parte dintr-o legislație mai amplă privind climatul. Obiectivul acesteia este reducerea emisiilor de carbon în Franţa până în 2030 cu 40% faţă de nivelurile din 1990.

Interesant este faptul că acest vot vine la numai câteva zile după ce statul a decis să acorde sprijinul său Air France. Companie care, precum marii jucătorii de pe piața transporturilor aeriene, s-a confruntat cu mari probleme din pricina pandemiei. Statul francez va contribui la recapitalizarea de 4 miliarde de euro a companiei, dublându-şi astfel participarea în cadrul acesteia.

Zborurile interne, o chestiune controversată

Această propunere vizând zborurile interne a născut și controverse. Activiştii de mediu l-au acuzat pe  preşedintele Emmanuel Macron că proiectul de lege nu include toate reglementările promise. Pe de altă parte însă, măsura are sprijinul altor cetățeni. Aceștia fac parte dintr-un forum pentru climat organizat de Macron cu scopul de a sprijini redactarea proiectului de lege. Ori ei au cerut să se elimine zborurile interne pe rute pe care trenurile le pot acoperi în mai puţin de 4 ore. Ceea ce înseamnă un număr mult mai mare decât cel inclus în textul de lege.

În egală măsură, nici industria aviatică nu a primit prea bine vestea. Susținând că perioada de recuperare după pandemie nu este momentul potrivit pentru eliminarea unor zboruri interne. Dar Ministrul Industriei, Agnes Pannier-Runacher, a respins criticile. Și a spus că nu există contradicţie între planul de salvare şi legea climatică. „Ştim că aviaţia este un contribuitor la dioxidul de carbon. Și, din cauza schimbărilor climatice, trebuie să reducem emisiile”, a declarat ea. „În mod egal, trebuie să ne susţinem companiile şi să nu le lăsăm să cadă”.

Proiectul de lege va ajunge în Senat, apoi votul final va fi dat în camera inferioară, dominată de partidul lui Macron şi aliaţii acestuia.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...

Aerian

Aeroport de 400 de milioane de euro lângă București

O firmă românească, deținută de Mircea Tudor, inventatorul scannerelor pentru camioane și...

FeroviarTransportatori

Titluri de călătorie și prin SMS, la trenurile spre Aeroportul Otopeni

Titlurile de călătorie se pot achiziționa și prin SMS la numărul 7458...