Wizz Air închide baza din Bacău

Compania aeriană Wizz Air a anunțat că închide de astăzi, 10 ianuarie, baza de la Bacău, deschisă în 2020.

Operatorul mai spune că decizia vine pe fondul mediului macroeconomic complicat. Dar și că va continua să opereze o serie de rute de la Bacău.

„În data de 10 ianuarie 2023, compania aeriană își va închide baza din Bacău și va beneficia de ocazia de dezvoltare relocându-și capacitatea către alte rute cu o cerere mai ridicată”, este anunțul Wizz Air cu privire la operațiunile de pe plan local.

Wizz Air va continua să opereze rute din Bacău

Compania va continua să opereze o serie de rute din Bacău, inclusiv cele către Londra Luton și Milano Malpensa. Din sistemul online de rezervări al companiei, ruta Bacău-Ciampino va mai fi operată doar până la finele lunii iunie.

Angajaților afectați de decizia de închidere a bazei din Bacău le vor fi oferite oportunități în alte zone ale rețelei.

Primul zbor al Wizz Air a decolat din Bacău în data de 29 octombrie 2020. De atunci, compania aeriană și-a extins constant operațiunile și a transportat aproape jumătate de milion de pasageri pe rutele sale către și dinspre Bacău.

Pasagerii care și-au cumpărat bilete vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului.

„Mediul macroeconomic complicat a făcut imposibilă continuarea operațiunilor noastre în Bacău. Ne cerem scuze clienților noștri români pentru orice inconveniențe pe care această decizie le va cauza. Prioritatea noastră în acest moment este să ne asigurăm că toți clienții afectați sunt contactați direct, primind sfaturi clare cu privire la opțiunile lor, și să avem grijă de colegii și echipajul nostru din Bacău. Wizz Air continuă să ofere tarife reduse de pe alte aeroporturi din România, inclusiv din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Suceava, Iași și Sibiu”, spune Tischner Roland, Officer Wizz Air Hungary General Operations.

Preşedintele executiv al Aeroportului Bacău a demisionat

Preşedintele executiv al Aeroportului Internaţional „George Enescu” Bacău, Oana Chelaru, a demisionat din funcţie în urma unui audit efectuat, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, Valentin Ivancea.

Preşedintele CJ Bacău a adăugat că a acceptat demisia Oanei Chelaru şi că intenţionează reorganizarea Aeroportului din regie în societate pe acţiuni. Ivancea a subliniat că reorganizarea regiei în societate pe acţiuni va fi o procedură transparentă şi va avea în vedere deschiderea acţionariatului către mediul de afaceri.

„Transformarea în societate pe acţiuni va conduce la instalarea unui management profesionist, al cărui mandat va fi bazat pe principii de eficienţă şi profitabilitate, cu obiective clare şi măsurabile, precum şi cu o raportare periodică, de altfel cerută de lege, către acţionari. Condiţiile de piaţă, precum şi contextul general actual, arată că modelul regiei aeroportuare şi-a epuizat posibilităţile de a contribui la evoluţia pozitivă a aeroportului din Bacău, iar o societate pe acţiuni reprezintă un vehicul care poate asigura, mult mai eficient, dezvoltarea acestui obiectiv în anii ce vor veni”, a mai menţionat Valentin Ivancea.

Adaugati comentariu