Wizz Air a lansat programul de cadeţi „She can fly”, pentru femeile ce vor să devină pilot

Wizz Air a lansat programul său de cadeţi "She can fly", parte a Wizz Air Pilot Academy, pentru femeile care îşi propun să devină pilot comercial.

„În timp ce doar 5% dintre piloţii din industrie sunt femei, Wizz Air se angajează să elimine stereotipurile şi să încurajeze egalitatea de gen în cadrul profesiei. Noul său program marca Pilot Academy, destinat femeilor cu vârste peste 18 ani, oferă o modalitate unică, simplă şi accesibilă financiar pentru a deveni pilot comercial la Wizz Air. Programul de formare, care acceptă înscrieri de la candidate cu puţină sau fără nicio experienţă, durează 18 luni pentru a fi finalizat în cooperare cu Trener Flight Academy din Ungaria. Compania aeriană oferă anual peste 20 de locuri femeilor care sunt de acord că barierele de gen nu ar trebui să existe”, se precizează în comunicatul operatorului aerian.

Programul integrat pentru obţinerea licenţei de pilot comercial începe cu o pregătire iniţială în care cadeţii vor dobândi cunoştinţele teoretice şi abilităţile necesare pentru a deveni piloţi. Cadeţii care vor absolvi cu succes vor trece apoi la pregătirea avansată, care include un curs de tranziţie de cinci săptămâni pentru operarea aeronavelor Airbus A320. În continuare, cadeţii vor urma un antrenament specific Wizz Air, înainte de a deveni prim ofiţeri cu drepturi depline ai companiei aeriene.

Cadeţii trebuie să plătească 800 de euro înainte de curs, iar taxa rămasă de 60.668 de euro este plătită în avans de către companie dacă aceştia îndeplinesc cerinţele standard necesare după a cincea lună de pregătire. Cadeţii vor plăti apoi taxa rămasă în rate egale pe o perioadă de şase ani, odată ce vor primi un salariu întreg ca prim ofiţer la Wizz Air.

„Cadeţii care se alătură Wizz Air prin programul Pilot Academy, inclusiv prin programul „She can fly”, vor avea oportunitatea de a opera flota companiei aeriene, aflată într-o continuă creştere, formată din aeronave Airbus noi, ultramoderne şi sustenabile şi care operează pe mai mult de 900 de rute către aproximativ 200 de destinaţii din peste 50 de ţări. Eforturile de recrutare pentru noi cadeţi susţin planurile ambiţioase ale Wizz Air de a-şi tripla dimensiunea flotei până în 2030 la 500 de aeronave, ceea ce va oferi posibilitatea companiei aeriene să angajeze până la 4.600 de piloţi noi”, se precizează în documentul citat.

Wizz Air, compania aeriană ultra-low-cost cu cea mai rapidă creştere din Europa, operează o flotă de 177 de aeronave Airbus A320 şi A321. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ.

Adaugati comentariu