WABCO va furniza transmisii automatizate pentru camioanele și autobuzele Daimler

WABCO Holdings Inc. a anunțat semnarea unui acord global de lungă durată pentru furnizarea viitoarei generații de sisteme de control pentru transmisii manuale automatizate (AMT) pentru camioanele și autobuzele Daimler.
WABCO ATM sisteme control transmisii manuale automatizate

WABCO, lider global în furnizarea de sisteme de control pentru frânare și alte tehnologii avansate, va dezvolta și introduce următoarea sa generație transmisii manuale automatizate în producția de serie a camioanelor și autobuzelor Daimler. Cu o greutate mai mică și un design mai compact, noua unitate de control pentru cutii de viteze dezvoltată de WABCO reduce nivelul de zgomot, optimizează performanța schimburilor de trepte și crește confortul șoferului. În plus, noul sistem este proiectat pentru a funcționa pe o gamă mai largă de camioane, cutii de viteze și funcționalități specifice diferitelor piețe, fapt ce va susține penetrarea tehnologiei AMT în toate regiunile.

Cu peste 4 milioane de sisteme vândute, WABCO este lider mondial pentru soluții de control al cutiilor de viteze manuale automatizate. Prin optimizarea schimburilor automate de trepte, soluția AMT ajută la îmbunătățirea siguranței vehiculului și a confortului șoferilor de vehicule comerciale. Prin eliminarea nevoii schimbărilor de trepte de viteză în diverse condiții și medii, sistemul le permite șoferilor să se concentreze în totalitate la drum. De asemenea, sistemul elimină diferențele de performanță și eficiență dintre șoferii mai mult sau mai puțin experimentați.

”Suntem onorați să semnăm acest contract major pentru noua noastră generație de sisteme de control AMT pentru transmisii automatizate, care reflectă încrederea Daimler în această tehnologie”, a declarat Nick Rens, președintele WABCO pentru regiunea EMEA.

WABCO a introdus pentru prima dată tehnologia de control pentru transmisii automatizate pe vehicule comerciale, în 1986. Noua tehnologie ATM oferă avantaje suplimentare prin greutatea redusă, designul mai compact și procesul simplificat de asamblare, fapt ce duce la scăderea costurilor de instalare și producție.

Adaugati comentariu