Nikola recheamă toate camioanele electrice livrate!

Constructorul auto Nikola a anunțat că a rechemat toate camioanele electrice alimentate cu baterii pe care le-a livrat până în prezent și că suspendă vânzările. Decizia vine după ce o investigație asupra incendiilor recente izbucnite la mai multe dintre acestea a găsit drept cauză o scurgere de lichid de răcire în interiorul unui acumulator.

Compania a livrat până acum 209 camioane electrice alimentate cu baterii către dealeri și clienți, toate acestea fiind în proces de rechemare, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Nikola.

Concluziile preliminare ale anchetei efectuate de un investigator independent au fost coroborate săptămâna trecută cu un „incident termic minor” la încărcătura de pe un camion de validare tehnică, a spus compania, adăugând că nimeni nu a fost rănit. „Este puțin probabil ca un act intenționat sau alți factori externi să fi cauzat incidentul”, a explicat Nikola într-un comunicat, adăugând că se depun eforturi găsirea unei soluții.

Compania a declarat în luna iunie, când a început o investigație asupra incendiilor, că suspectează un act criminal intenționat, după ce mai multe camioane de la sediul său din Phoenix, Arizona, au luat foc. Un camion avariat, păstrat la locul din Phoenix pentru monitorizare, s-a reaprins luna trecută.

Investigațiile interne ale echipelor de securitate și inginerie ale Nikola indică o singură componentă de alimentare din sistemul de baterii ca sursă probabilă a scurgerii de lichid de răcire care a provocat incendiul vehiculelor, a spus compania, citată de Reuters.

Luptându-se cu blocajele lanțului de aprovizionare și cu cererea scăzută, Nikola a decis să producă camioane electrice cu baterii doar pentru o comandă și se concentrează pe camioanele alimentate celule de combustibil cu hidrogen.

Nikola l-a numit în data de 4 august pe președintele Stephen Girsky, un fost director general al General Motors, în funcția de director executiv, acesta fiind al patrulea CEO al companiei în patru ani.

Constructorul a făcut publice că are „îndoieli substanțiale” cu privire la capacitatea sa de a-și continua activitatea în următoarele 12 luni, reiterând acest avertisment pentru a treia oară din februarie, în timp ce așteaptă capital suplimentar pentru a supraviețui.

Vineri, Nikola le-a cerut clienților și dealerilor camioanelor sale electrice cu baterii Tre să ia imediat anumite măsuri de siguranță, inclusiv să ia în considerare parcarea lor în exterior.

Adaugati comentariu