Home Camioane Volvo prezintă primul său camion electric
CamioaneTehnologie

Volvo prezintă primul său camion electric

16

Volvo Trucks a prezetat primul autocamion integral electric pentru utilizare comercială – modelul Volvo FL Electric pentru distribuție urbană sau pentru alte aplicații de transport, precum colectarea deșeurilor. Vânzările și producția în serie pentru noul model vor începe anul viitor, în Europa.

Cu lansarea acestui camion, Volvo Trucks se află în avangarda soluțiilor pentru transportul electrificat de mărfuri în orașe. ”Suntem extrem de mândri să prezentăm primul model din gama de autocamioane Volvo propulsate integral prin intermediul energiei electrice, pregătite pentru utilizarea în traficul de zi cu zi. Cu acest model, orașele care vizează dezvoltarea urbană sustenabilă vor avea posibilitatea să beneficieze de avantajele transporturilor cu autocamioane electrificate”, spune Claes Nilsson, președintele Volvo Trucks.

Oferta Volvo Trucks este susținută de experiența acumulată de către Volvo Group în ceea ce privește soluțiile de transport electrificat. Compania soră Volvo Buses a vândut peste 4.000 de autobuze electrificate începând cu 2010. Tehnologia utilizată pentru propulsia și stocarea energiei în cazul autocamioanelor Volvo FL Electric a fost încercată și testată minuțios și este susținută de rețeaua extinsă  de centre Volvo Trucks de vânzări, service și piese de schimb.

”Știm din experiență cât de important este ca orașele, furnizorii de energie și producătorii de vehicule să coopereze, pentru ca electrificarea pe scară largă să devină o realitate. Prin stimulente atractive, standarde agreate și o strategie pe termen lung pentru planificarea urbană și extinderea infrastructurii de încărcare, procesul poate avansa într-un ritm mult mai susținut”, explică Jonas Odermalm.

Primele modele Volvo FL Electric vor fi folosite în activitatea de zi cu zi de compania de colectare și reciclare a deșeurilor menajere Renova și de firma de transport TGM, în Goteborg, orașul de casă al Volvo Trucks.

Date tehnice:

  • Camionul electric are o MTMA de 16 tone și poate fi folosit pentru distribuție, colectarea deșeurilor și alte aplicații urbane.
  • Lanț cinematic: motor electric de 185 kW, putere maximă/putere continuă de 130 kW, transmisie cu două viteze, ax cardanic, punte spate. Cuplul maxim motor electric este de 425 Nm. Cuplu maxim pe puntea spate – de 16 kNm.
  • Stocarea energiei: 2-6 baterii litiu-ion, însumând 100-300 kWh.
  • Autonomie: până la 300 km.
  • Încărcarea: CA, prin rețeaua de alimentare (22 kW) sau încărcare rapidă CC prin CCS/Combo2 pentru până la 150 kW.
  • Timp de reîncărcare: de la baterii descărcate până la baterii complet încărcate: încărcare rapidă 1-2 ore (CC), pe timp de noapte până la 10 ore (CA), cu o capacitate maximă a bateriei de 300 kWh.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...

Camioane

Camioanele „verzi” scapă de taxa de tranzitare a Bucureștiului

Vehiculele comerciale cu propulsie electrică sau hibridă vor fi scutite de plata...

Camioane

Volvo FH16: Un motor nou și mai puternic

Volvo Trucks introduce un nou motor pentru emblematicul său camion FH16. Cu...