Volvo Group înființează unitatea Autonomous Solutions

Grupul Volvo a înființat unitatea Volvo Autonomous Solutions, care va accelera dezvoltarea și comercializarea de soluții autonome de transport.
Volvo Autonomous Solutions

Astfel, Volvo va putea întâmpina cererea tot mai mare de soluții pentru clienții din domenii precum minerit, porturi și transporturi între centrele logistice, care să completeze produsele și serviciile actuale.

Creșterea economică globală duce la o cerere mai mare de servicii de transport, drumuri mai aglomerate și provocări majore de mediu. Astfel, industria trebuie să furnizeze soluții de transport mai sigure, mai ecologice și mai eficiente.

Soluțiile de transport autonom, bazate pe conducerea fără șofer și conectivitate, sunt adecvate pentru aplicațiile unde este nevoie de a muta volume mari de mărfuri pe rute predefinite, în cicluri repetitive. În aceste situații, vehiculele autonome pot produce valoare adăugată pentru clienți, îmbunătățind flexibilitatea, precizia și productivitatea.

”Avem cereri tot mai multe de la clienți. Este o ocazie unică de a oferi soluții care să îndeplinească cerințe specifice. Următorul pas logic este să câștigăm experiență în noi zone de afaceri, cu responsabilitatea de a duce soluțiile de transport autonom la următorul nivel”, a declarat Martin Lundstedt, președinte și CEO al grupului Volvo.

Volvo a făcut deja numeroase demonstrații cu diferite soluții de transport autonom. În proiectul Electric Site, manipularea materialelor într-o carieră a fost automatizată și electrificată. Rezultatul a fost un mediu de lucru mai sigur și reducerea costurilor de operare cu 40% și a celor de dioxid de carbon cu până la 98%.

La mina Brønnøy Kalk din Norvegia, camioane Volvo FH autonome vor fi folosite în operațiuni comerciale pentru a transporta calcar pe o porțiune de 5 km.

O altă inițiativă de condus autonom, conectat și electric este Vera. Prima misiune va face parte dintr-o soluție integrată de transport de la un centru logistic la un terminal portuar din Goteborg (Suedia).

Unitatea Volvo Autonomous Solutions va activa de la 1 ianuarie 2020. Rezultatele sale financiare vor fi raportate ca parte a diviziei de camioane a grupului.

Adaugati comentariu